• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uzele srebro, pa nastavile da gaze: Odbojkašice "pod ručnom" dobile Meksiko, krenule pravo na Olimpijske igre!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Meksiko sa 3:0 i tako započela kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

 Odbojkašice Srbije pobijedile Meksiko 3:0 Izvor: Profimedia

Odbojkašice Srbije nastavljaju da ređaju pobjede! Nakon što su na Evropskom prvenstvu osvojile srebro, odmah su odletjele za Ningbo u Kini, gdje su počele kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. U prvom meču turnira srpske dame su savladale Meksiko 3:0 (25:16, 25:19. 25:23). 

Izabranice Đovanija Gvidetija su rutinski savladale rivala, a od starta meča se vidjela razlika u klasi. Jedino je u trećem setu Meksiko uspio da drži prednost od tri poena, ali je u finišu srpski tim podigao nivo igre i završio posao. 

Najefikasnija je bila Katarina Lazović sa 13 poena, Ana Bjelica je imala dva poena manje, a igralo se u poprilično "šarenom" sastavu pošto je selektor odmorio Tijanu Bošković i neke nosioce igre sa Evropskog prvenstva. 

Naredni rival Srbije na kvalifikacionom turniru je Ukrajina, sa kojom se sastaju u nedjelju od 10.00 po našem vremenu. Plasman u Pariz će obezbijediti dvije najbolje selekcije iz grupe u kojoj su Srbija, Meksiko, Ukrajina, Holandija, Češka, Kina, Dominikanska Republika i Kanada. 

U subotu je Srbija dobila još jednog učesnika na Olimpijskim igrama pošto je plasman u Pariz samim izlaskom na teren protiv Alehandra Davidoviča Fokine u Dejvis kupu izborio Novak Đoković.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC