• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija opet igra za evropsko zlato! Ko je rival, gdje je prenos i zašto su važni Italijani?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igra četvrtfinale Evropskog prvenstva u nizu i želi treće zlato u posljednjih šest godina!

 Odbojkašice Srbije i Turske igraju finale Evropskog prvenstva Izvor: Profimedia

Odbojkaška reprezentacija Srbije ponovo će igrati za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu - trijumf nad Holandijom (3:1) u polufinalu "zakazao" je novi okršaj protiv Turske (nedjelja, 20.00), koja je već godinama jedan od najozbiljnijih rivala srpskim odbojkašicama.

Zbog toga će finale Evropskog prvenstva biti spektakl, a nadamo se da Srbija može da nastavi svoju dominaciju na kontinentu - pratićemo to u tekstualnom prenosu na MONDU, dok je televizijski prenos na i na kanalima Arenasport i na RTS!

Finale koje se igra u Briselu biće četvrto u nizu za reprezentaciju Srbije. Osvojene su zlatne medalje 2017. i 2019. godine, dok je u Beogradu 2021. Italija bila uspješnija u meču za titulu. I prije toga je Srbija bila sila - 2015. godine stigla je do evropske bronze, 2013. završila kao četvrtoplasirana, a 2011. godine prvi put postala šampion Evrope. Jasno je - osam turnira u nizu odbojkašice igraju minimum polufinale, a uglavnom i finale!

Dinastija je uspostavljena, pa sada mašinerija funkcioniše i dok se u njoj mijenjaju šrafovi. Tako su danas dio seniorskog tima djevojčice koje su te davne 2011. godine tek počinjale da se interesuju za odbojku i pravile prve korake u srpskim klubovima. Uspjele su, danas su odvele tim do još jedne medalje, ali je veoma važno da li će ona biti zlatna ili srebrna - jednostavno, ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije navikla da gubi! 

Toga mora da bude svjestan i selektor Đovani Gvideti, koji u bogatoj karijeri nijednom nije osvojio Evropsko prvenstvo. Ima idealnu priliku, mada će finalni okršaj biti zanimljiv i zbog okršaja dvojice trenera - na klupi Turske sjediće njegov zemljak Danijele Santareli, inače doskorašnji selektor Srbije. Upravo su njih dvojica zamijenili uloge, kada je Santareli saopštio Odbojkaškom savezu Srbije da će prihvatiti ponudu Turske, na klupu srpske reprezentacije stigao je Gvideti, koji je ranije predvodio upravo tu selekciju.

Što se tiče igračkog kadra - tajni nema ni na jednoj strani! Srbija "živi" od tandema Maja Ognjenović - Tijana Bošković, a treba istaći da odličan turnir iza sebe ima i srednji bloker Maja Aleksić. U nacionalnom timu Turske ističe se naturalizovana Melisa Vargas, koja je nakon promjene državljanstva i dolaska sa Kube praktično istisnula iz tima Ebrar Karakurt, godinama najbitniju igračicu u timu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC