• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA U POLUFINALU EVROPSKOG PRVENSTVA! Preokret za VELIKU pobjedu, Tijana i devojke GAZE ka medalji!

Reprezentacija Srbije izgubila prvi set, pa rutinski preokrenula i ušla u polufinale Evropskog prvenstva,

 srbija češka odbojkašice evropsko prvenstvo uživo prenos Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije je u polufinalu Evropskog prvenstva! Sjajne srpske odbojkašice pobijedile su Češku 3:1 i zakazale polufinalni meč protiv Holandije, koji će biti odigran u petak. U drugom polufinalu igraće Italija i Turska. Po setovima, rezultat četrvtfinala je Srbija - Češka 24:26, 25:17, 25:11 i 25:14. Čekalo se da se izabranice Đovanija Gvidetija probude, a kada se to desilo, uslijedila je njihova potpuna dominacija.

ČETVRTI SET: 25:14

Sada već očekivana i preslikana slika iz prethodnih setova. Srbija je dominantno osvojila i treći set u nizu i ušla u sedmo uzastopno polufinale Evropskog prvenstva.

TREĆI SET: Srpkinje dominiraju - 25:11

Rezultat trećeg seta sam o sebi govori, pa i nije potrebno dodatno opisivati šta su Tijana i saigračice uradile. Čehinje su osvojile prvi poen na 5:0, prednost je konstantno održavana (13:6, 14:7), a u završnicu se ušlo sa opuštajućih 22:9 u korist srpskog tima. Čehinje su bile pribijene uz zid od prvih do posljednjih poena ovog seta i poslije preokreta favoritkinja sada su pred porazom.

DRUGI SET: Srbija je uzvratila - 25:17!

Poslije sporog buđenja srpskog tima, uslijedio je furiozni set. Tijana Bošković i Maja Aleksić stvorile su na početku razliku 6:2, koja je brzo pretvorena u 8:5 i tu kontrolu Gvidetijeve izabranice ni na trenutak nisu ispuštale. Na servis Bjanke Buše razlike potom išla i do maksimalnih "plus 8" i pri vođstvu 16:8 postalo je potpuno jasno da su Srpkinje upalile motore i da će se Čehinje teško vratiti i u ovom setu. Sve sada izgleda drastično bolje u korist srpskog tima.

PRVI SET: SRBIJA GUBI, 24:26

Tokom egal prvog seta Srbija je sticala prednost 14:11 i djelovalo je da je blizu da "prelomi" uprne protivnice, ali su Čehinje našle način da se vrate i izjednače. Isto tako, tajm-aut češkog selektora učinio je da njegova ekipa izjednači i na 21:21, pa na 22:22, uz servis.

Tokom velike borbe, srednji bloker Maja Aleksić osvojila je jako važne poene za vođstvo Srbije 23:22, a onda je uslijedilo izjednačenje, pa preokret Čehinja uz loš prijem Bjanke Buše za 23:24. Čehinje nisu iskoristile tu set-loptu, ali jesu sljedeću, kada Maja Ognjenović nije uspela da ispravi pomjeren prijem srpskog tima. Do polufinala će morati da se ide težim putem...

UVOD:

Izabranice Đovanija Gvidetija ušle su u četvrtfinale pobedivši Švedsku u osmini finala "sa nulom", a prethodno i uz svih pet pobjeda u grupnoj fazi. Taj perfektan učinak dao je timu i dodatni dan odmora prošlog petka, koji je iskorišćen za selidbu u glavni grad Belgije, u kojem će biti odigrana kompletna završnica Evropskog prvenstva.

Sa druge stranne, Češka je u osmini finala dramatično pobijedila Ukrajinu (3:2), nakon što je prethodno u grupnoj fazi sa skorom 3-2 zauzela drugo mjesto u grupi iza perfektnih Turkinja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC