• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKAŠICE SRBIJE IGRAJU NAJVAŽNIJI MEČ! Četvrtfinale je Evropskog prvenstva, odavde se vidi medalja!

Reprezentativke Srbije u odbojci kreću u završnu borbu za medalju.

 Srbija Češka odbojka najava Izvor: Profimedia

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije u srijedu od 20 časova u Briselu igra protiv Češke, u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Već se zna da će pobjednik tog meča u polufinalu igrati protiv Holandije u petak, 1. septembra, jer su "lale" u čevrtfinalu rutinski, u tri seta, eliminisale Bugarsku, 3:0. 

Odbojkašice Srbije, izabranice selektora Đovanija Gvidetija u četvrtfinalu su takođe sa "nulom" eliminisale Švedsku u Briselu (3:0), a sve nakon što su i u grupnoj fazi perfektno uradile posao i ostvarile svih pet pobjeda. Predvođene maestralnom Tijanom Bošković, reprezentativke Srbije ove srijede imaju dosad najveći izazov, meč protiv selekcije koja je stigla u četvrtfinale pobjedom protiv Ukrajinki 3:2 u osmini finala, a prethodno osvojivši drugo mjesto u Grupi C, iza perfektne Turske (5-2), a ispred Njemačke i Švedske (2-3).

Naše reprezentativke večeras od 20 imaju tradicionalno najkomplikovaniji meč turnira, koji razdvaja ekipe koje ulaze u završnu borbu za medalje od onih koje se pakuju za put kući. Srpske odbojkašice bile su u polufinalu u prethodnih šest učešća na Evropskom prvenstvu, a u finale su stigle u posljednja tri učešća, od čega su 2017. i 2019. osvajale zlato, a prošli put 2021. u finalu pružile ruku boljim Italijankama. Ipak, jedno su istorija i statistika i nemaju nikakav značaj u pripremi djevojaka za večerašnji meč, osim kao dokaz da naš tim ima iskustvo pred ovakve mečeve. Nadamo se da će to, uz veliki kvalitet našeg tima, biti dovoljno da se opravda uloga favorita i da se ponovo uđe među četiri najbolje ekipe na kontinentu.

"Ovo je poseban dio Evropskog prvenstva, jer znamo da se od ovog trenutka ispada. Stvarno smo se pripremali jako dobro, imali smo tri dana da se spremimo za prošli meč i znali smo da neće biti lako. Dokazale smo da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i bolje", rekla je libero Srbije, Aleksandra Jegdić, poslije pobjede protiv Švedske. Neka se njene riječi i očekivanja djevojaka i cijele nacije potvrde i ove srijede. Srećno!

Za sada se zna da će 1. septembra Italija u polufinalu dočekati pobjednika meča Turska - Poljska, kao i da će Holandija igrati protiv pobjednica duela Serbija - Češka. Svi mečevi završnice biće odigrani u Briselu, zaključno sa finalom zakazanim za nedjelju, 3. septembar.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC