• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedan Srbin na Olimpijskim igrama! Stevan iz Beograda krenuo u Pariz!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Veliki uspjeh srpskog rvača!

 Srpski rvač Stevan Mićić ide na Olimpijske igre Izvor: Rvački savez Srbije

Rvačka reprezentacija Srbije odlično je počela učešće na seniorskom Svjetskom prvenstvu koje se održava u Beogradu. Stevan Mićić se drugog dana plasirao u finale u slobodnom stilu u kategoriji do 57 kilograma. Rvaču je ovo 107. medalja za Srbiju na velikim takmičenjima, a peta u slobodnom stilu. Stevan Mićić je obezbijedio i plasman na Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Srbin je prvo savladao Korejca Kima sa 11:0, zatim je pobijedio Abdualeva iz Uzbekistana sa 7:2, dok je u četvrtfinalu bio bolji od aktuelnog olimpijskog šampiona Ugueva iz Rusije. Polufinale je slavio protiv svjetskog prvaka Abakartova iz Albanije. U borbi za zlato, Mićić će za rivala imati Japanca Reija Higučija.

Niz srpskih sportista se već kvalifikovao na Olimpijske igre 2024. godine. Jedan od njih je svakako najbolji teniser svijeta Novak Đoković koji će pokušati u Parizu da osvoji medalju koja mu nedostaje i koju silno želi. Zatim su košarkaši Srbije sjajnim partijama uspjeli daobezbijede primaran cilj na Svjetskom prvenstvu, a to je odlazak na Olimpijske igre.

Takođe na spisku su i atletičarke Milica Gardašević i mlada Angelina Topić na čelu sa Ivanom Vuletom.Andrej Barna će se naredne godine takođe takmičiti u Parizu u trci na 100 metara slobodnim stilom, a prva koja je obezbijedila plasman na Olimpijskim igrama je srpska reprezentativka Zorana Arunović u streljaštvu. Odbojkašice Srbije su takođe na korak do plasmana, ali je ostalo da vidimo da li će uspjeti se pridruže srpskoj ekspediciji u Francuskoj. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC