• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo kad Novak Đoković opet igra za Srbiju!

Autor Dragan Šutvić

Najbolji srpski teniseri neće imati lak zadatak, ali žele tri pobjede!

 kad đoković ponovo igra za srbiju  Izvor: Profimedia

Dejvis kup reprezentacija Srbije uspješno je prošla grupnu fazu u Valensiji, gdje je čak izbacila i domaćina Španiju iz daljeg takmičenja, pa Novaka Đokovića i saigrače očekuje borba za titulu u prestižnom takmičenju. Finalni okršaji nacionalnih timova za ovu sezonu igraće se u Malagi, a sada je poznat i kompletan raspored - od četvrtfinala pa do same borbe za trofej!

Na prvi pogled, čini se da žrijeb nije bio pravedan i da je Srbija među timovima koji bi mogli da se žale na neadekvatne uslove takmičenja! Po napravljenom planu Srbija će četvrtfinalni meč igrati 23. novembra protiv Velike Britanije, polufinale protiv boljeg tima iz okršaja Holandije i Italije na programu je 25. novembra, dok je finale zakazano za 26. Sa druge strane, pobjednik meča između Kanade i Finske imaće cijela dva dana pauze pred polufinale, a zatim i slobodan dan pred finale!

Odluka je takva kakva je, pa je teško zamisliti da bi žalbe u ovom trenutku urodile plodom. Srbija će morati težim putem i sa manje dana odmora da proba da se domogne titule, a Novak Đoković je baš to istakao kao jedan od ciljeva za ovu sezonu. Nakon što je osvojio tri grend slema tokom 2023. godine i dodatno uvećao broj nedjelja na prvom mjestu ATP liste, srpskom teniseru je na meniju ostalo samo da ispunjava sopstvene želje u finišu karijere.

Jedna od njih je da po drugi put u karijeri osvoji trofej za Srbiju - davne 2010. godine je u timu sa Jankom Tipsarevićem, Viktorom Troickim i Nenadom Zimonjićem stigao do trofeja, pa se zajedno sa saigračima ošišao do glave! Sada bi nešto slično mogao da uradi i sa drugom generacijom srpskih tenisera u kojoj su Laslo Đere, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović, Nikola Ćaćić, Hamad Međedović...

Svakako, Novak će za radost nacije igrati i na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, kada će pokušati da stigne do svoje prve zlatne medalje. Davne 2008. godine osvojio je bronzu, a zatim imao tri neuspješna nastupa na najvećom smotri svjetskog sporta. Ovog puta će priliku za odličje imati na terenima koje dobro poznaje, jer će Rolan Garos biti domaćin teniskog turnira tokom Olimpijskih igara u Parizu. 

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:35
Novak i srpski teniseri imaju veliku podršku u Valensiji
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC