• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medvedev opet kritikuje: Ni pobjeda nije smirila ljutog tenisera, Alkaraz stao uz Rusa

Danil Medvedev ni poslije pobjede nije bio zadovoljan, a sada su mu smetale loptice za igru.

 Danil Medvedev loptice Peking Izvor: Profimedia

Treći reket svijeta Danil Medvedev na turniru u Pekingu savladao je Francuza Iga Umbera u četvrtfinalu turnira (6:4, 3:6, 6:1), ali je bio vidno iznerviran tokom čitavog duela. Razlog nezadovoljstva Rusa bile su loptice za igru, pa je teniser odlučio nakon meča da se javno obrati organizatorima turnira.

"Čitav meč je bio pun uspona i padova. Ove loptice na tvrdoj podlozi su smiješne. U trećem setu sam ostao bez servisa i pobijedio sam 6:1. To nije normalno, ali ovako igramo čitave godine. Tako da okej", rekao je Medvedev u izjavi poslije meča. Rus nije prvi koji se požalio na uslove u Kini, teže loptice koje se koristi u mečevima uzrok su mnogo povreda i dužih duela jer teniseri ne uspiju da realizuju viner udarac.

Karlos Alkaraz stao je na stranu Medvedeva pa je tako i on iskritikovao uslove turnira, rekavši da loptice omekšaju nakon nekoliko udaraca. 

"Primijetio sam promjenu od prvog treninga ovdje u Pekingu. Teško je, ali teniser moraju da se naviknu. Loptice mijenjaju na svakom turniru ili na skoro svakom su drugačije loptice. Moramo se navići. Drugačiji je osjećaj kada dolaziš na turnir i pitaš se, kakve će biti loptice? Mislim da je to pitanje koje sebi postavlja svaki igrač. Ovde u Kini, poslije gem ili dva se promijene, postanu drugačije", izjavio je prethodno Alkaraz.

Medvedev sada ima osam pobjeda u nizu na turniru u Kini, čiji trofej je digao 2019. kada je u dva seta (6:4, 6:1) savladao Nijemca, Aleksandera Zvereva. Rival Medvedeva u borbi za finale će mu biti bolji iz duela Nikolasa Đarija i Aleksandera Zvereva.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC