• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi pivot Borca m:tel za MONDO: Sa Irfanom Smajlagićem imam iskustvo uspješnih rezultata!

Autor Dragan Šutvić

Amir Muhović će u Borcu m:tel sarađivati sa Irfanom Smajlagićem, pod čijom komandom je izrastao u standardnog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

 amir muhović rk borac mondo intervju  Izvor: RK Borac

Rukometni klub Borac m:tel će u predstojeću takmičarsku sezonu ući znatno jači na poziciji kružnog napadača.

Crveno-plavi dres ovog utorka je zadužio reprezentativac BiH Amir Muhović, koji je u Borac m:tel stigao kao pozajmljen igrač iz Celja Pivovarna Laško.

"Potpisan je ugovor na godinu dana uz mogućnost otkupa na kraju sezone. Sigurno da trener Irfan Smajlagić ima najviše ambicije sa Borcem, ali s obzirom na tu prošlu sezonu Borca (deseto mjesto, op.a.), hajde da idemo iz utakmice u utakmicu, da u svakoj narednoj utakmici budemo sve bolji. Na kraju, mislim da će rezultat biti izuzetno dobar", rekao je za MONDO Muhović, koji je sinoć doputovao u Banjaluku.

U Borcu će imati priliku da sarađuje sa selektorom BIH Irfanom Smajlagićem, za kojeg ima samo riječi hvale.

"Ekipu poznajem, šefa stručnog štaba i reprezentativnog selektora znam od ranije, tako da neće biti problema kod uklapanja u novu sredinu. Većinu saigrača poznajem jer imam iza sebe dugi niz godina nastupanja u Premijer ligi BiH. Sa trenerom Smajlagićem imam iskustvo uspješnih rezultata, odrađene su najuspješnije kvalifikacije u istoriji BiH. Ne oduzimajući nikome čast jer znamo kakvi su sve igrači do sada igrali za reprezentaciju BiH, nije slučajno da je baš Irfan Smajlagić napravio najbolji rezultat."

Muhović je, inače, jedinstven rukometaš u BiH, s obzirom na to da je bio član tri najtrofejnija kluba – sarajevske Bosne, Izviđača iz Ljubuškog i sada Borca.

"Bosna je moj matični klub, u kojem sam odrastao i ponikao. Izviđač je klub koji je je formirao kao igrača, tu sam proveo izuzetno lijepe tri godine. Uživao sam u svakom danu, u svakom treningu, u svakoj osvojenoj tituli, u svakom osvojenom Kupu. Nažalost, sportski život je takav da ću sutra morati da izađem protiv njih kao rival i sigurno je da ću uraditi sve što bude u mojoj moći da izađemo kao uspješniji iz tog dvoboja. Međutim, taj dvoboj je daleko, nama je trenutno sav fokus na nedjeljnoj utakmici sa Krivajom", istakao je Muhović, uporedivši na kraju bh. rukometne klubove sa slovenačkim, protiv kojih je igrao u prošloj godini.

"U slovenačkoj ligi se ističe, možemo slobodno reći, ta velika trojka – Celje Pivovarna Laško, Gorenje Velenje i Trimo Trebnje. Tu imamo četvrtog koji bi se tražio između Krke i Ribnice, i mislim da bi Izviđač, Borac, pa čak i Gračanica i Leotar kotirali u visokoj sredini tabele. Igra se potpuno drugačiji stil rukometa nego ovdje, igra se puno brže i sa puno više kontakta", zaključio je Muhović razgovor za MONDO.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC