• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamilton za 10 sekundi slupao dva Mercedesa! Ferstapen osvaja titule, a Britanac pravi haos na stazi (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pogledajte kako je Luis Hamilton napravio grešku već u prvoj krivini na Velikoj nagradi Katara.

 Luis Hamilton slupao dva Mercedesa na trci Formule 1 u Kataru Izvor: Profimedia/ANP SEM VAN DER WAL /ANP/Sipa USA

Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio je treću uzastopnu titulu u Formuli 1 tako što je u subotu u "sprint trci" u Kataru bio drugoplasirani, dok je 24 sata kasnije na "velikoj trci" na istoj stazi bio prvi i nastavio je dominaciju. Samo je zamijenio pozicije sa Oskarom Pijastrijem iz Meklerana, dok je trećeplasirani kroz cilj prošao njegov kolega Lando Noris, koji je tako drugi put ovog vikenda bio na najnižem stepeniku podijuma.

I dok je Ferstapen još jednom pokazao da je ubjedljivo najbolji vozač današnjice, njegov - bar na papiru - najveći rival Luis Hamilton je trku završio još u prvoj krivini. Da li zbog ubjedljive sezone Red Bula ili nečega drugog, ali Hamilton je bio vrlo nepažljiv na startu trke i u prvom zavoju je udario u svog kolegu Džordža Rasela i izbacio ga sa staze.

Ispostavilo se, Hamilton nije mogao da nastavi trku, dok je mlađi Rasel ipak uspio da se vrati i da na kraju prođe kao četvrti kroz cilj. Na kraju, Hamilton se izvinio svom timu i priznao je da je apsolutna krivica na njemu: "Izvinjavam se svima u Mercedesu. Mislim da je to trkački incident, ali preuzimam potpunu odgovornost. Mislim da Rasel nije imao gdje da se pomjeri", istakao je sedmostruki šampion Formule 1.


Peto mjesto u Kataru zauzeo je Šarl Lekler iz Ferarija, dok njegov kolega Karlos Sainc nije ni vozio zbog problema sa gorivom, a u najboljih deset našli su se i Fernando Alonso (Aston Martin), Esteban Okon (Alpina), Valteri Botas (Alfa Romeo), Guanju Džou (Alfa Romeo) i Serhio Perez (Red Bul).

Do kraja sezone preostalo je još dva sprinta i čak pet trka - Ostin, Meksiko Siti, Sao Paulo, Las Vegas i Abu Dabi - i jasno je da će to služiti samo za popravljanje rekorda Maksa Ferstapena, dok ostaje da se vidi i da li bi u vrhu nešto moglo da se promijeni.

Ferstapen ima 433 boda, Serhio Perez 224, Luis Hamilton 194, Fernando Alonso 183, Karlos Sainc 153, Lando Noris 136, Džordž Rasel 132, Oskar Pijastri 83... Dakle, vodiće se bitka za treće mjesto, dok ako Perez nastavi ovako da vozi, neće biti iznenađenje ako izgubi i vicešampionsku titulu. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC