• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GRIGOR DIMITROV IZBACIO KARLOSA ALKARAZA! Senzacija u Šangaju - svi čekali titulu, a Španac ide kući

Talentovani španski teniser Karlos Alkaraz neće osvojiti titulu u Šangaju.

 Dimitrov savladao Alkaraza u Šangaju Izvor: Profimedia

Senzacionalan rezultat stiže iz Šangaja - gdje su favoriti prethodnih dana ispadali kao da je to najnormalnija stvar na svijetu. Trend na turniru u Kini nastavio je Karlos Alkaraz, koji neće imati priliku da ove nedjelje ozbiljnije ugrozi prvo mjesto Novaka Đokovića.

Njega je u osmini finala prestižnog turnira pobijedio Grigor Dimitrov, iskusni bugarski teniser, nakon tri duga seta - 2:1 (5:7, 6:2, 6:4).

Činilo se da će Alkaraz na ovom turniru imati lak posao na putu do titule jer su prethodnih dana redovno ispadali favoriti, ali... Nakon što je preokretom i furioznom završnicom osvojio prvi set protiv bugarskog tenisera, pojavio se ogroman problem - Grigor Dimitrov je zaigrao bolje i velikim preokretom uspio da stigne do četvrtfinala, odnosno okršaja protiv Nikolasa Džarija.

Ovakav ishod meča odgovara Novaku Đokoviću, koji će se do kraja sezone boriti protiv Karlosa Alkaraza za prvo mjesto, koje bi moglo da bude veoma važno. Još jedna godina koju bi Novak završio na prvoj poziciji karavana "podebljala" bi njegov status najboljeg ikad, a jasno je da bi Đoković u tom slučaju prebacio magičnu granicu od čak 400 nedjelja na vrhu.

Da bi najbolji srpski sportista ostao na vrhu biće potrebno da veoma dobro odigra na mastersu u Parizu i na Završnom mastersu u Torinu, gdje će igrati samo osmorica najboljih na svijetu. Nakon toga Novaka i Srbiju čeka završnica Dejvis kupa, a Đoković je istakao da mu je to najbitniji turnir do kraja sezone.

Što se tiče mastersa u Šangaju, Novak Đoković neće morati da obraća previše pažnje na završnicu turnira. Ruski teniser Andrej Rubljov bi, ukoliko se plasira u četvrtfinale, bio jedini igrač iz najboljih 15 u završnici tog takmičenja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC