• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekadašnji šef Formule 1 pao na sudu, mora da plati 756.000.000 evra

Berni Eklston je na kraju umjesto zatvorske kazne pristao da plati ogroman novac i priznao je svoju krivicu!

 Berni Eklston mora da plati 756 miliona kazne Izvor: Profimedia/ AFP PHOTO Jeff HAYNES

Nekadašnji prvi čovjek Formule 1 92-godišnji Berni Eklston isplatiće jednu od najvećih odšteta u istoriji nakon što je priznao krivicu za utaju poreza.

Sada 92-godišnji milijarder je utajio više od 463.000.000 evra koje je držao na računu jedne od svojih firmi u Singapuru.

Prvobitno je Eklston tvrdio da je nevin, a sada se pojavio pred sudijom i na iznenađenje mnogih priznao krivicu. Zapravo je on u istrazi rekao da "nije osnivač ni korisnik nikakve firme u Ujedinjenom kraljevstvu ili van njega" i prijavio je samo jednu firmu čija je vlasnica njegova ćerka.  Državni tužilac Roičard Rajt je u svom obraćanju istakao da je Eklston svjesno dao "neistinit ili pogrešan odgovor" u istrazi.

"Gospodin Eklston nije bio upoznat kako je strukturirano vlasništvo nad dotičnim računima. Stoga nije znao je li podložan porezu, kamatama ili kaznama u odnosu na iznose koji prolaze kroz račune te nije bio u poziciji da da pozitivan ili negativan odgovor. Sada prihvata da duguje određeni porez", rekao je Ričard Rajt. 

Prvobitno je ovaj 92-godišnjak bio osuđen na 17 mjeseci zatvora, ali sada je pristao da u pogodbi plati oko 756.000.000 evra odštete poreskoj i carinskoj upravi. U to spada prećutani porez, ali i kazne, zatezne kamate i penali za period od 1994. godine pa sve do danas. Nije ovo prvi put da Eklston ima problema sa zakonom, pa je tako prije određenog vremena hapšen jer mu je u kolima nađeno nelegalno oružje.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC