• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP sprema udarac za Novaka!? Samo im je do novca stalo, ovako će Đokoviću "obrisati" rekord!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kada i Novak bude pri kraju karijere, ATP kalendar mogao bi da bude obogaćen za novi masters, čime bi Đokoviću bio oduzet jedan važan rekord.

 Saudijska Arabija ima plan za teniski masters Izvor: Profimedia

Predsjednik Teniskog saveza Italije Anđelo Binagi otkrio je da nas očekuje prava revolucija u tenisu. Prema njegovim riječima, prvi čovjek ATP organizacije Andrea Gaudenci, inače veliki protivnik Novaka Đokovića, mogao bi u najskorije vrijeme da u kalendar upiše masters u Saudijskoj Arabiji.

Kao i u nekim drugim sportovima, posebno u fudbalu i Formuli 1, Saudijska Arabija ima plan za tenis, tako da se sve češće priča o tome da će uložiti ozbiljan novac. Namjere su pokazali i organizovanjem meča Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza krajem ove godine, ali se ne zaustavljaju na tome pošto žele da jedan od najrenomiranijih tunira nove ere tenisa - bude odigran baš u njihovoj Džedi.

Ono što je problematično je što bi Novaku Đokoviću "izmišljanjem" novog mastersa ostao uskraćen za jedan rekord. Novak Đoković je jedini teniser koji je do sada osvojio sve masterse, pa bi dodavanjem još jednog turnira iz kategorije 1.000 - taj rekord bio i izbrisan, a on bi dobio novi zadatak. Nemamo sumnju da bi ga ispunio, ako bi naravno imao i dovoljno vremena...

"Pokušavam da ubijedim Gaudencija da tenis nije kao drugi sportovi. Saudijska Arabija je možda atraktivno tržište, ali priče koje funkcionišu, kao naša, moraju da se zaštite. Ne smijete da se plašite da će Saudijska Arabija napraviti paralelnu strukturu, kao u golfu. I nadam se da će Masters 1000 koji će im ATP dati da održavaju od januara 2025. godine, možda u kombinaciji sa WTA, biti dovoljan da zadovolje svoju želju u tenisu. Sezona će počinjati tamo. Revolucija, svakako. Ali ATP finale mora da ostane ovdje", ispričao je Binagi za italijanske medije misleći na kraju na "završni masters" u Torinu.

Ono što je problematično je da li će Novak, ako turnir bude 2025. godine, biti naročito zainteresovan da igra na ovom turniru jer se tada posvećuje Australijan openu. Takođe, biće zanimljivo vidjeti i koliko će Novak imati motiva tada za tenis, posebno ako sljedeće godine u Parizu osvoji Olimpijske igre.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC