• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci izviždali himnu šampiona Formule 1: Skandal poslije Maksove pobjede - evo zašto su ljuti (VIDEO)

Maks Ferstapen je popularan u Evropi, ali u SAD ima "hejtere".

 Maks Ferstapen izviždan u Teksasu Izvor: Twitter/DesiRacingco/Screenshot

Trostruki uzastopni šampion Formule 1 Maks Ferstapen slavio je kasno sinoć i na Velikoj nagradi Teksasa, za svoju pedesetu pobjedu u karijeri i dodatnu potvrdu dominacije ove sezone. Uz dobru strategiju Red Bula, i odličnu vožnju, Ferstapen je trku završio ispred Luisa Hamiltona (kasnije diskvalifikovan zbog problema sa bolidom) i Landa Norisa (Meklaren), poslije čega se popeo na podijum i podigao pehar, da bi zatim čuo nikad jače zvižduke.

Dok se intonirala himna Holandija, jasno se čulo negodovanje navijača u Sjedinjinim Američkim Državama gdje očigledno Festapen ne uživa veliku popularnost kao u Evropi. Nije razlog njegova dominacija, nego se pretpostavlja da su protiv njega navijači Serhija Pereza - njegovog kolege iz Red Bula... Daleko slabijeg ove sezone.


"Da li mi to smeta? Ne... Na kraju, ja sam taj koji ide kući sa trofejom, meni je to dovoljno", kazao je Maks Ferstapen i na pitanje šta ako sljedeće nedjelje - na trci u Meksiku bude deset puta gore - odgovara smireno: "Onda ću opet da odem kući sa trofejom, tako da je to skroz u redu".

Čeko je inače završio na četvrtom mjestu, dok su u najboljih deset bili još Džordž Rasel (Mercedes), Pjer Gasli (Alpina), Lens Strol (Aston Martin), Juki Cunoda (Alfa Tauri), Aleksander Albon (Vilijams) i Logan Sardžent (Vilijams).

U aktuelnom poretku, na dvije trke do kraja, Maks Ferstapen ima 466 bodova i odavno je već proglašen za šampiona, a slijede Serhio Perez sa 240, Luis Hamilton sa 201, Fernando Alonso sa 183, Karlos Sainc sa 171, Lando Noris sa 159, Šarl Lekler sa 151, Džordž Rasel sa 143...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC