• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković i Alkaraz - oči u oči u borbi za prvo mjesto! Novak sa derbija ide po tron

Autor Nemanja Stanojčić

Novak Đoković i Karlos Alkaraz vodiće bitku za prvo mjesto na turnirima u Parizu i Torinu.

 Novak Đoković Karlos Alkaraz mečevi Pariz Toronto Izvor: Profimedia

Novak Đoković i Karlos Alkaraz vodiće bitku za prvo mjesto u novembru. Na turnirima u Parizu (od 30.10 do 5.11) i Torinu (12.11 do 19.11) boriće se za tron na ATP listi. Španski teniser oglasio se i potvrdio da se oporavio od povrede i da će igrati na spomenuta dva turnira. Dakle, direktan okršaj za vrh.

Srbin i Španac, oči u oči, za titule i tron. "Imam dobre vijesti. Osjećam se bolje svakog dana i igraću u Parizu i Torinu. Uzbuđen sam, želim da završim godinu uspješno", poručio je Karlos na društvenim mrežama. On se nedavno povukao sa turnira u Bazelu zbog povrede, tako da je njegovo učešće na ova dva Mastersa bilo pod upitnikom. Sada više nije...

Kakvo je stanje na rang-listi? Novak je prvi sa 11.045 poena, Alkaraz ima 8.625. Razlika između njih je trenutno 2.420 poena. Međutim, treba naglasiti da Đoković 6. novembra ostaje bez 2.100 bodova, gubi 600 za prošlogodišnje finale Pariza i 1.500 zbog titule na Završnom mastersu. Sa druge strane Alkaraz istog dana gubi samo 180 bodova, za četvrtfinale Pariza. U Torinu nije igrao zbog povrede.

Šta to znači? Da uprostimo, od Novaka sve zavisi i on se za sve pita. Ukoliko odigra na svom nivou u Francuskoj i Italiji i ne doživi neki šokantan poraz u ranoj fazi takmičenja biće u pol-poziciji. Da Karlos nije doživeo poraze na turnirima u Aziji od njega bi zavisilo sve, ovako je sve u rukama srpskog asa. Biće uzbudljiva završnica sezone. Novak u Pariz stiže sa košarkaškog vječitog derbija i odmora, dok Karlos dolazi poslije oporavka od povrede.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:20
Novak
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC