• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni Srbija ni Hrvatska: Talentovani rukometaši odabrali Španiju!

Petar i Đorđe će se naći na spisku Španije za koju će ubuduće nastupati.

  Petar i Đorđe Cikuša odabrali Španiju Izvor: YouTube/Real Federación Española Fútbol

Možda i najveći svjetski rukometni talenti - blizanci Petar i Đorđe Cikuša Jeličić - neće nastupati za Srbiju. Tinjala je nada da će Petar i Đorđe izabrati zemlju porijekla po majci Tatjani, nadala se i Hrvatskada će pobijediti u ovoj trci zbog oca Zorana, međutim sada je i zvanično - igraće za državu u kojoj su rođeni. U pitanju je Španija, gdje su 8. decembra 2005. godine u Bordilsu rođeni Petar i Đorđe.

Najpoznatiji španski list "Marka" objavio je ovu informaciju uz ovakav naslov: "Braća Cikuša se zakleli na vjernost Španiji". Oni će debitovati već u četvrtak na takozvanom Golden kupu, kada će Španija igrati protiv Holandije. Upravo na tom susretu očekuje se da se "zatvori priča" oko reprezentacije za koju će predstavljati.

Inače, njihov otac je Zoran Cikuša, poznati hrvatski rukometaš koji je godinama igrao za Partizan iz Bjelovara, a oženio se i dobio djecu sa Srpkinjom, Tatjanom iz Kikinde. Njih dvoje su u Španiji zasnovali porodicu, dok je Cikuša igrao za Đironu, a izgleda da je ova zemlja takođe bila bliža Petru i Đorđu. Petar Cikuša inače ove sezone već ima ozbiljnu minutažu u dresu Barselone, dok je i brat Đorđe veliki talenat. Oni su proteklog ljeta igrali za kadetsku reprezentaciju Španije i sa njom osvojili evropsko zlato, a čini se da će i u narednim godinama dolaziti do medalja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC