• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" počeli sa pripremama za Čehe: Predstojeća EHF nedjelja posljednja provjera pred okupljanje za EURO 2024!

Autor Dragan Šutvić

Rukometnu reprezentaciju BiH očekuje dvomeč sa Češkom.

 rukomet bih češka pres konferencija damir doborac senjamin burić Izvor: Rukometni savez BiH

Rukometna reprezentacija BiH počela je ovog ponedjeljka sa pripremama za dvomeč sa Češkom u okviru EHF nedjelje.

Oba duela sa Česima biće odigrana u Brnu. Prvi je na rasporedu 4. novembra u 17.00 časova, a drugi dan kasnije od 13.00 časova.

"U odnosu na prvo okupljanje, kad smo igrali sa Slovenijom i Crnom Gorom, pa kasnije dvomeč sa 'Kosovom', vidjelo se da je momcima stalo do ovoga, u odnosu na prva dva meča, kada smo zasluženo dobili veliki broj kritika. Bitno je da smo zajedno i to nas čini jačim. Imamo kvalitet, ali selektor je od prvog dana nametnuo, a mi to slijedimo, da svi moramo dati sve od sebe, da bi rezultat bio dobar", rekao je na konferenciji za novinare Damir Doborac, pomoćnik selektora BiH Irfana Smajlagića.

Istakao je sadašnji strateg Gračanice da u narednom periodu može da se očekuje da rukometaši iz Premijer lige BiH nose reprezentaciju.

"U Tešnju smo imali okupljanje i rekao sam da imamo kvalitet u domaćem prvenstvu. I sam selektor se uvjerio u kvalitet tih momaka, jer radi u Banjaluci. Ima još dobrih momaka, ali moraju da budu svjesni da je reprezentacija veći nivo i da moraju više da se bore", istakao je Doborac.

Izvor: MARTIN DIVISEK/EPA

Utakmice sa Česima biće posljednje provjere pred predstojeći nastup na Evropskom prvenstvu, koje će se održati u januaru. BiH će se u grupnoj fazi takmičiti sa Gruzijom, Švedskom i Holandijom, a o ovim mečevima govorio je Senjamin Burić.

"Ako ćemo gledati posljednja dva prvenstva, jedna pobjeda bi bila uspjeh. Holandija je strašno napredovala i ako protiv njih zaigramo na pravi način, možemo da se nadamo drugom krugu. Protiv Gruzije moramo da očekujemo pobjedu, a protiv Švedske isto kao i protiv Holandije. Treba gledati pozitivno, nadam se da ćemo u decembru doći zdravi. Holandija je napravila sjajan posao posljednjih godina, imaju tri fenomenalna beka, strašno su napredovali", istakao je pivot bh. reprezentacije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC