• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Momak iz Harlema opet napada Đokovića - prošli put nije prošao baš najbolje!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Talon Grikspor će po treći put u karijeri igrati protiv Novaka Đokovića. Pretpostavljate šta je bilo prethodna dva puta...

 Talon Grikspor novi protivnik Novaka Đokovića Izvor: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

Novak Đoković je krenuo silovito u Parizu i nakon što je rutinski dobio Tomasa Ečeverija sada ga čeka duel sa Holanđaninom Talonom Griksporom. Meč je zakazan za oko 19:30 i to će biti četvrtfinale prestižnog mastersa. 

Nakon kiksa Karlosa Alkaraza koji je odmah ispao sa turnira, pa potom i poraza Danila Medvedeva žrijeb se "otvorio" Novaku ne samo za titulu već i za šansu da pobjegne rivalima za prvo mjesto na ATP listu toliko da će ga biti gotovo nemoguće stići do kraja godine. 

Ali, sa kakvim igračem će Novak morati da odmjeri snage u Parizu? Talon Grikspor je rekorder, potiče iz teniske porodice, a u prošlosti je znao da uzme velike "skalpove". Ne i onaj najveći!

POSTAO REKORDER, PA GA NOVAK POČISTIO!

Izvor: Profimedia/xJuergenxHasenkopfx

Za sada su Novak i Grikspor odigrali dva meča i u oba je Đoković izašao kao pobjednik vrlo lako. Prvo su zaigrali 2021. godine na US Openu i tada je srpski teniser pobijedio 6:2, 6:3, 6:2. Taj meč je bio u jeku najbolje Griksporove forme, kada se Holanđanin probijao na najveću scenu. Te 2021. je ušao u elitni krug tenisera tako što je osvojio rekordnih osam čelendžera u sezoni, a od toga čak pet zaredom. Drugi meč je došao dvije godine kasnije. Ove sezone su se našli u Duaiju gdje je Đoković takođe rutinski pobijedio 6:2, 6:3. 

Grikspor ima 27 godina, najbolji rezultat mu je 23. mjesto na ATP listi, a ovaj momak iz Harlema dolazi iz teniske porodice. Starija braća Skot i Kevin Grikspor su blizanci i takođe su se profesionalno bavili ovim sportom, a on je tokom karijere sa njima često igrao dublove.

Što se tiče igara sa najboljima, samo je Tejlora Frica uspio da pobijedi dok je ovaj bio pasiran u Top 10 na svijetu. Ipak, ne fali mu pobjeda nad velikim iemnima pa je tako trijumfovao protiv Holgera Runea, Aleksa Zvereva, Stena Vavrinke, Karena Hačanova, Fabija Fonjinija, Huberta Hurkača, Frensisa Tijafoa... Ipak, sve to je druga priča. Od 19:30 će ponovo morati pred najvećeg na svijetu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC