• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusi i Bjelorusi mogu na Olimpijske igre, ali postoje uslovi

Rusi i Bjelorusi će učestvovati na Olimpijskim igrama, ali pod posebnim uslovima.

 Rusija i Bjelorusija mogu na Olimpijske igre Izvor: Martin BUREAU / AFP / Profimedia

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) donio je danas konačnu odluku da sportisti iz Rusije i Bjelorusije zvanično mogu da se takmiče na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Izvršni odbor MOK-a je već dugo bio pod velikim pritiskom, a na kraju je donesena kompromisna odluka da će Rusi i Bjelorusi nastupati bez zastave, grba, himne, odnosno bilo kakvog obilježja svoje države.

Tako će Rusi i Bjelorusi biti pod takozvanom "Olimpijskom zastavom", odnosno biće "neutralni" takmičari, što ipak neće do kraja zadovoljiti sve u Ukrajini. Od kada je počeo rat u Ukrajini, predsjednik ove države Volodimir Zelenski zalagao se da se uvede potpuna zabrana svim sportistima iz Rusije i Bjelorusije, ali je odavno već jasno da tako neće biti.

MOK je sve vrijeme radio na "uključenju" sportista iz Rusije i Bjelorusije zbog toga što u ovoj organizaciji smatraju da sportisti ne treba da plaćaju cijenu političkih odluka zemlje iz koje dolaze, što je na kraju i potvrđeno.

U saopštenju, takođe se navodi da će MOK zabraniti učešće svim sportistima iz Rusije i Bjelorusije koji su bili na frontu ili na bilo koji način podržavaju rat, dok neće biti dozvoljeno ni da pokazuju zastavu svoje države u Parizu. Osim toga, nijedan od ruskih i bjeloruskih zvaničnika neće moći u Pariz.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC