• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juniori Srbije deklasirali Hrvatsku! Trećeplasirana ekipa sa SP na minus 9 protiv "orlića"

Autor Dragan Šutvić

Srbija je odigrala prijateljski susret sa generacijom Hrvatske koja je bila treća na svijetu, a ovaj rezultat "orlićima" daje mnogo razloga za optimizam.

 juniori srbija pobijedila hrvatsku  Izvor: Instagram/printscreen/ognjeencenic

Muška juniorska reprezentacija Srbije slavila je u prvom prijateljskom susretu protiv selekcije Hrvatske rezultatom 36:27 (18:14). Najefikasniji u ubjedljivom trijumfu nad trećom ekipom svijeta bili su Ognjen Cenić sa 10, odnosno Filip Milovanović sa sedam postignutih golova.

Golman srpskog tima Nikola Zorić je poslije meča istakao da je ekipa sjajno otvorila meč i da joj je to omogućilo da tokom cijele utakmice drži ritam meča u svojim rukama.

"Momci su otvorili utakmicu fenomenalno, bili smo borbeni u odbrani što nam je omogućilo da kontrolišemo rezultat tokom čitave utakmice. Veliki nam je motiv to što smo igrali protiv bronzane ekipe sa Svjetskog prvenstva, od čega ni naša prošla juniorska selekcija nije bila daleko", istakao je on. 

Aljoša Damjanović, srednji bek Metaloplastike, inače iz Herceg Novog, sada je bio organizator igre ove selekcije Srbije. I ne samo to, nego mu je Đorđe Teodorović dao i kapitensku traku!

"Zahvalio bih se momcima što su svojim trudom i zalaganjem pomogli moju prvu utakmicu kao kapitena reprezentacije. Izašli smo na teren da pokažemo koliko vrijedimo i da vidimo gde smo u odnosu na jednu od najbolje tri ekipe na svijetu. Lijep početak nove generacije, ali verujem da ćemo tek pokazati naš potencijal", istakao je on.

Poslije svega mogao je biti zadovoljan i selektor Đorđe Teodorović koji je prije svega oduševljen pristupom njegovog tima utakmici.

"Izvanredan pristup u prvoj utakmici sa renomiranim protivnikom na njihovom terenu! Od samog početka se osjećala nevjerovatna energija u srpskom timu. Svi su disali kao jedan i bilo je samo pitanje momenta kada ćemo se i rezultatski odvojiti. Na pauzu se otišlo sa četiri gola prednosti, da bi u uvodnim trenucima drugog dijela igre prednost porasla na plus šest. Od tog momenta naša odbrana je djelovala zaista moćno, a napad organizovano i samouvjereno. Imamo sjajne momke, koji uz podršku koju već osjećaju sa svih strana, mogu mnogo da postignu",zaključio je Teodorović. 

Drugi od dva prijateljska susreta u Ivanić Gradu zakazan je za petak, 22. decembar sa početkom u 10 časova i 30 minuta.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC