• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolan poraz Nadala - teško će ići na Australijan openu!

Autor Dragan Šutvić

Rafael Nadal se muči po povratku na teren i vidjelo se u Brizbejnu da je jako daleko od nekadašnje forme.

 rafael nadal izgubio u brizbejnu

Rafael Nadal je pobijedio dva meča u Australiji, ali više nije mogao! Nakon što je u prvom kolu turnira u Brizbejnu savladao Dominika Tima 7:5, 6:1, u drugom kolu je bio bolji od domaćeg tenisera Džejsona Kublera 6:1, 6:2. Taman kada je djelovalo da Rafa može ponovo da se vrati na stare staze dominicije, pao je!

U trećem kolu ga je savladao Džejson Tompson sa 5:7, 7:6, 6:3, nakon velike borbe i skoro tri i po sata tenisa! Uspio je u prvom setu Nadal da u samom finišu okrene stari u svoju korist, a u drugom je bio nadomak pobjede, ali nije imao snage da je upiše. 

Imao je tri meč lopte u taj-brejku koje je Tompson spasio i u treći set je ušao vidno umoran i nervozan. U četvrtom gemu Tompson mu je uzeo servis, a nakon što je odbranio brejk Nadal je tražio medicinski tajmaut. Pošto se to završilo do kraja je Australijanac držao svoj servis i plasirao se u narednu rundu gde će igrati sa Grigorom Dimitrovom, Bugarinom koji je bio bolji od Rinkija Hidžikate. 

Nadal se u Brizbejnu prvi put vratio na teren nakon Australijan opena 2023. godine. Tu je igrao drugo kolo protiv Makenzija Mekdonalda iz Amerike i izgubio je taj meč. Nakon toga se posvetio oporavku, operacijama i vraćanju na teren tako da je u novu sezonu ušao gotovo bez ATP bodova. 

Uprkos ovom porazu on će zbog 50 poena koje je osvojio u Brizbejnu doći do 95 bodova na ATP listi i skočiće čak 221 mjesto na 451. poziciju ATP liste. Na Australijan openu će igrati zahvaljujući zaštićenom renkingu, ali deluje da nije u dovoljno dobroj formi za bilo kakav ozbiljniji rezultat. S obzirom da je tražio i medicinski tajmaut u pitanju je i da li je spreman da fizički iznese bilo kakav meč na pet setova, tako da ćemo videti da li će se i pojaviti u Melburnu. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC