• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak otkrio sve o povredi pred Australijan open: "Na turniru nikad ne znate..."

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković objasnio kakva je situacija sa povredom ručnog zgloba koja ga je mučila u Pertu.

 novak đoković o povredi pred australijan open Izvor: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković u nedelju ujutru počinje odbranu titule na Australijan openu, pohod na 11. trofej u Melburnu i 25. grend slem u karijeri. Pred meč protiv hrvatskog tinejdžera Dina Prižmića pripremao se sparingovanjem sa Australijancem čija je sestra privukla mnogo pažnje, a Novakove navijače zanimalo je i kako mu se zglob "ponaša" kada je na terenu.

Tokom igranja Junajted kupa sa reprentacijom Srbije Novak Đoković se na dva meča požalio na bolove u zglobu i podlaktici desne ruke, što je odmah zabrinulo njegove navijače širom svijeta. Pojavila se bojazan da je najbolji svih vremena obnovio povredu koja ga je mučila u jesen 2022. godine, ali...

"Zglob ruke je dobro, odmorio sam ga poslije De Minora. Treninzi su do sada prošli odlično. Nikada ne znate kako će se povreda ponašati tokom turnira, ali je ovo svakako manji problem nego oni koje sam imao sa abdomenom 2021. godine, odnosno butnim mišićem prošle godine", rekao je Novak Đoković u Melburnu i time obradovao svoje navijače pred prvi grend slem sezone.

Podsjećamo, Novak Đoković je prošle godine imao problema sa zadnjom ložom, ali ga to nije spriječilo da osvoji turnir i stigne do 10. pehara na Australijan open. Srpski teniser nije bio u idealnoj situaciji ni 2021. godine, kada je sa pokidanim mišićem trbušnog zida osvojio prvi grend slem u sezoni.

Čini se da ove sezone neće imati takvih problema u Australiji - na treninzima koje je do sada odradio nije bilo primijetno da se muči na terenu, što je svakako dobra vijest. Naravno, situacija može da bude malo drugačija kada počnu mečevi jer je intenzitet na višem nivou, pa ćemo vidjeti kako će se Novak snaći protiv debitanta Prižmića koji ga smatra za idola.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC