• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak na mjestu gdje su ga hapsili: Ako je nešto pozitivno...

Autor Dragan Šutvić

Najbolji teniser svih vremena prije dvije godine deportovan iz Australije, ali je bilo i dobrih stvari koje su izašle iz njegovog slučaja.

 đoković o deportaciji iz australije  Izvor: Instagram/@DjokerNole/Printscreen

Novak Đoković će na ovogodišnjem Australijan openu igrati za 11. pehar osvojen u Melburnu, odnosno rekordnu 25. grend slem titulu - na istom mjestu sa kojeg je prije dvije godine deportovan nakon nekoliko dana agonije u kojoj se našao igrom sudbine. Iako je sa urednim papirima o preležanoj koroni pokušao da uđe u Australiju Novak Đoković je prvo uhapšen, zatim završio u izbjegličkom kampu, a na kraju i deportovan iz Australije!

Sve to davna je prošlost za srpskog tenisera koji se oporavio od trauma - hrišćanski je oprostio onima koji su ga hapsili i na njemu prikupljali političke poene, kako bi mogao da se fokusira na ono što najbolje radi. Ipak, na početku 2024. godine dobio je pitanje o traumatičnom iskustvu iz 2022. godine, pa se djelimično prisjetio svega što je prošao.

"Nisam bio tamo u hotelu u kojem sam bio zatvoren. Kada sam se vraćao u Melburn, došao sam na terminal gdje sam bio prije dvije godine. Vidio sam cijelu onu putanju koju sam tada prošao i taj imigracioni dio, čak i prepoznao čovjeka koji je bio tu. Bio je loš osjećaj, prevrnuo mi se stomak. Nisam bio do hotela, razmisliću. Ne što imam strah... Možda budem otišao", prisjetio se Novak Đoković.

Najbolji teniser svih vremena imao je velikih problema u Melburnu prije dvije godine, jer je neosnovano optužen da je ilegalno pokušao da uđe u Australiju. Smješten je u "hotel" u kojem su bili imigranti, a to je odmah skrenulo pažnju cijelog svijeta i na njihove slučajeve.

"Ne znam da li je više iko tamo. Čovek sa 15 godina došao, ostao devet godina tamo, ali sada živi u Minesoti. Osjećam neku povezanost sa njim. Razumijem da je većina puštena iz tog hotela. Ako je nešto pozitivno izašlo, to je što sam privukao dosta medijske pažnje. On je rekao da je zahvalan", ispričao je Novak u Australiji.

Zbog konfuznih pravila i dvostrukih aršina Novak Đoković prije dvije godine nije mogao da igra na Australijan openu, a iz Australije je deportovan kao da kriminalac koji je želio da se ušunja u zemlju. Pričalo se tada čak i o trogodišnjoj zabrani ulaska u zemlju, što se na kraju nije desilo, a najbolji srpski sportista pokazao je kolika bi greška bila da su mu propisali takvu kaznu.

Novak Đoković te 2022. godine nije učestvovao ni na US openu, a naredne godine se u velikom stilu vratio na najveće svjetske turnire.

Tokom 2023. godine Novak Đoković je osvojio trofeje i u Melburnu i u Njujorku, a dodao im je i grend slem titulu sa Rolan Garosa, odnosno pehar sa Završnog mastersa u Torinu - četiri od pet najvećih turnira u kalendaru završili su na policama trofejne sale najboljeg srpskog sportiste. A i sada je u Melburnu prvi favorit.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC