• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak ostao u čudu zbog pitanja: "Kako je to moja prednost?"

Autor Dragan Šutvić

Nevjerovatno pitanje za Novaka Đokovića na konferenciji za medije poslije pobjede na Australijan openu.

 Novak Đoković o igranju u dnevnom terminu  Izvor: Youtube/Australian Open TV

Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena pošto je danas poslije dosta muke pobijedio Tejlora Frica (3:1) u meču koji je opet morao da igra u dnevnom terminu, odlukom organizatora. To je značilo da Đoković mora da igra na 30 stepeni Celzijusa i to sa dva sata zakašnjenja zbog potpunog haosa u rasporedu, što će na kraju još više osjetiti Andrej Rubljov i Janik Siner čiji meč je počeo tek oko 22.45 po lokalnom vremenu.

Nakon što je jedva disao zbog vrućine, Đoković je na konferenciji za medije upitan da li je prednost za njega zbog toga što će njegov protivnik u polufinalu "biti malo umorniji". Preciznije, upitan je da li je to fer?

"Kakva je moja prednost tu? Imamo dva dana odmora. Ne vidim tu nikakvu prednost zaista. Igramo u petak polufinale, ko god prođe, imaće dovoljno vremena da se oporavi", kazao je Đoković pomalo iziritiran ovako formulisanim pitanjem, gdje ispada da zaista njemu organizatori pomažu.

"Pravljenje rasporeda postalo je vruća tema. Pričao sam o tome prije nekoliko dana, nemam jasan odgovor. Oni moraju da nađu način da naprave stvari tako da ne bude kasnih mečeva. ATP tur je već napravio određene odluke, grend slem ne spada u organizaciju ATP tura, nezavisni su. Znamo da imaju dnevni i noćni termini. Ako imate mečeve u muškoj konkurenciji, znate da mogu da traju dugo, pet setova. Evo Koko Gof je imala dug meč, ja sam imao dug meč, pa je onda noćna sesija počela dva sata kasnije od planiranog. Nije sjajno za Sinera i Rubljova, sigurno da nisu srećni zbog toga što mogu da počnu i u ponoć. Znam da je to za turnir i publiku uzbudljivo da vide kraj meča u tri ujutru, ja sam imao neke takve mečeve", kazao je Đoković i rekao da  za "njih igrače to nije zabavno", kao da ni sam nije uživao u današnjem meču protiv Frica.

"Dobra stvar je što imamo dva dana za odmor, da se naspavamo i oporavimo. Shvatam vašu poentu. Možda treba da bude manje mečeva na glavnom terenu ili da sve bude u jednom terminu, mada znam da se to neće dogoditi, jer ima veću ekonomsku vrijednost. Tu su TV prenosi i sve što ide uz tu, dosta elemenata postoji tu. Sponzori takođe. Na kraju dana, oni najčešće imaju posljednju riječ. Kreg Tajli je tu, pokušava da pomogne, daje sve od sebe, direktor je turnira, komunicira sa igračima, ali TV, brodkasteri oni imaju glavnu riječ. Što nije neobično, oni nam daju platformu da dođemo do miliona ljudi širom svijeta. Teško je reći šta je pravi scenario."

Novak Đoković je ispričao i da se radovao kada je vidio da se "napravio hlad na stadionu" i da je na svakakve načine pokušavao da se osvježi u kratkim pauzama između gemova. "Kada igraš na betonu, podloga to upija i onda je nama još vrelije nego što je na tribinama. Uz to trčiš, udaraš lopticu, teško je kontrolisati disanje i otkucaje srca, puls. Tenis je takav da trošiš mnogo energije, nemaš vremena za odmor. Pokušao sam sa ledom, kako bih spustio temperaturu", zaključio je.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC