• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslije ovog pitanja o Novaku, Fric je spustio glavu! Prozivao je Đokovića, a sad je priznao ono što zna cijeli svijet!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pamtimo kako je Tejlor Fric prozivao Novaka Đokovića da "folira povrede", a sada je priznao da je najbolji na svijetu.

 Tejlor Fric ponovo izgubio od Novaka Đokovića Izvor: YouTube/Australian Open/Screenshot

Američki teniser Tejlor Fricizgubio je danas i deveti put od Novaka Đokovića, u isto toliko međusobnih duela, ali ne može da se kaže da nije pružio dobar otpor. To se posebno odnosi na prva dva seta u kojima je uspio da natjera Đokovića da "prokocka" čak 15 brejk šansi, što mu se nikad u karijeri nije dogodilo, ali potom je Nole opet "dodao gas" i pokazao još jednom zašto je najbolji teniser svih vremena.

Toga je svjestan i Tejlor Fric koji je rekao da je igrao na "visokom nivou prva dva seta", što je bilo jako izazovno za njega, pa je zato upitan zašto je toliko teško osvajati poene, gemove i setove protiv Novaka, daleko teže nego protiv drugih tenisera?

Spustio je glavu i imao je jasan odgovor...

"Jedna od najvećih razlika je činjenica da je toliko brz i ne promašuje mnogo loptica. Tjera te da radiš i da udaraš baš kvalitetne udarce, ne poklanja ti poene. Dva seta bila su toliko duga, čak i kada na drugi servis odserviram oko 170 na sat, on je vrati pravo na osnovnu liniju. Teško je dobiti te lake poene, moraš da zaradiš svaki poen protiv njega", rekao je Fric i dodao da se ipak dobro osjećao na "brejk loptama", ali je znao da ne može dovijeka da se brani.

Zato sada na "semaforu" piše da ima 0-9 protiv Đokovića:

"Djeluje baš loše, definitivno. Ali, bar pet tih mečeva su bili kada sam bio mnogo mlađi igrač i kada nisam bio toliko dobar. Šesti meč bio je dobar, rekao bih da sam samo jedan meč do sada odigrao toliko dobro, da me nije razbio. Brojke zvuče obeshrabrujuće, slažem se, ali konstantno napredujem. Ako budem igrao kao u ova dva seta i taj nivo pomjerim na pet setova, onda je sve moguće!"

Fric je dodao i da mu je vrućina pravila veliki problem i da mora da nauči kako da igra mečeve od pet setova, pošto čak koliko god da je pokušavao, ne može da se pripremi za ovakve mečeve:

"Teško je pripremiti se za takve mečeve. Posebno kada sam imao toliko problema sa povredama i radio sam više na oporavku nego na radu na terenu. Uradio sam sve što sam mogao, ali je teško pripremiti se za meč koji može da traje pet sati", zaključio je Fric i izrazio žaljenje što će Siner i Rubljov igrati kasno svoj meč zbog propusta organizatora.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC