• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto Đoković igra dnevne mečeve na Australijan openu?

Autor Dragan Šutvić

Otkriveno je zbog čega Novak Đoković mora da igra po jakom suncu u Melburnu na Australijan openu.

 Zašto Đoković igra dnevne mečeve na Australijan openu  Izvor: Profimedia/William WEST / AFP

Novak Đoković navikao je da na Australijan openu igra mečeve u noćnom programu, ali je organizator napravio šokantnu odluku i "natjerao" ga da dva meča zaredom igra u dnevnoj sesiji. U pitanju je manje atraktivan termin, ali isto tako i dosta izazovniji zbog jakog sunca u Melburnu, tako da je Đoković danas igrao protiv Tejlora Frica dok je temperatura bila i preko 30 stepeni Celzijusa. Na sve to, meč je kasnio dva sata i vidjeli smo da je Đoković mnogo nervozan zbog toga, pa je čak u jednom trenutku vikao i na Gorana Ivaniševića dok je pokušavao da dođe do daha...

Ali, zašto je to tako? Zašto organizatori "pucaju sebi u nogu" i tjeraju Novaka Đokovića da igra dnevne termine, nakon što je imao čak 15 vezanih mečeva na Australijan openu u noćnom programu? Stiglo je konačno objašnjenje iz Australije i nikome se neće dopasti pravi razlog.

Iako raspored kontroliše Teniski savez Australije, pita se i televizija "Kanal 9" koja ima TV prava u Australiji, tako da se uglavnom atraktivniji mečevi biraju za noćni program kada je gledanost veća. Zato je odlučeno da prednost u osmini finala dobije domaći teniser Aleks de Minor, koji je igrao protiv Andreja Rubljova, dok je Novak Đoković morao da se "zadovolji" dnevnom sesijom protiv Adrijana Manarina.

Navodno su bili i u pravu, jer je meč De Minora protiv Flavija Kobolija prošle nedjelje imao veću gledanost nego susret Đokovića i Prižmića, tako da je odlučeno da se "zamijene" u četvrtoj rundi. Ipak, De Minor je podlegao pritisku i izgubio protiv Rubljova, pa se činilo da će se Đokovićev meč protiv Frica prebaciti na noćni program. Ni to se nije desilo.

Razlog? Opet su u pitanju televizijski razlozi, pa je odlučeno da Novak Đoković igra u dnevnom terminu jer je to "idealno vrijeme" za Amerikance. Termin koji je prvobitno određen (14.30 u Melburnu), značio bi da Đoković igra u 19.30 za gledaoce na zapadnoj obali SAD, odnosno 10.30 na istočnoj. Samo, šta se desilo? Amerikanci su ipak mogli da gledaju Koko Gof protiv Marte Kostjuk, dok su mnogi otišli da spavaju jer je lošom procjenom organizatora Novakov meč kasnio dva sata.

Tako i u zemlji gdje je dobijao možda i najmanje podrške od kada se bavi tenisom, Novak Đoković je bio "preko potreban" da bude na TV ekranima, što je moglo da mu napravi ozbiljan problem.

Držao se Fric dva seta, ali je u trećem Nole ipak pokazao zašto je najizdržljiviji sportista na svijetu. Ipak, vidjećemo šta će sada da smisle organizatori za meč polufinala u petak, da li će Nole biti prvi ili drugi na programu tog dana, odnosno da li će ga opet tjerati da igra po jakom suncu u Melburnu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC