• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokoviću poraz napravio problem, a poslije Australije trojica hoće da ga sruše

Novak Đoković će morati ozbiljno da se potrudi i neće imati više mjesta za poraze i kikseve. Jer sada čak tri tenisera hoće njegovo mjesto.

 Trojica mogu da skinu Đokovića sa prvog mjesta Izvor: Profimedia/AFP/Anthony Wallace

Gledali smo spektakularno, ali za nas i čudno finale Australijan opena! Za nas čudno jer u njemu nije bilo Novaka Đokovića, a spektakularno jer smo vidjeli ogroman preokret. Poveo je sa 2:0 u setovima Danil Medvedev, ali je na kraju Janik Siner uzeo svoj prvi grend slem trofej pobjedom 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3. 

A ovaj trijumf Janika Sinera donekle je pomogao Novaku Đokoviću, ali i Karlosu Alkarazu. Španac bi u slučaju pobjede Danila Medvedeva pao na treće mjesto ATP liste, što se sada nije desilo. Na vrhu je sve ostalo isto, Novak je prvi, Karlos drugi, Danil treći, a Janik četvrti. Ipak, stvari su jako, jako blizu na tom samom vrhu.

Spriječio je Janik Siner Danila Medvedeva da dođe na manje od 500 bodova od Novaka, ali se sam približio najboljem ikada. Jasno je da će Đoković u ponedjeljak proslaviti 410. nedjelju na vrhu svetskog tenisa, ali sada mu čak trojica dišu za vratom. 

Novak Đoković će u ponedjeljak imati 9.855 bodova, drugi će biti Karlos Alkaraz sa 600 poena manje - 9.255, a zatim slijedi Danil Medvedev na trećoj poziciji sa 8.765 poena. Novi šampion Australijan opena, najmlađi ikada Janik Siner je četvrti sa 8.310 bodova, a peti Andrej Rubljov je jako daleko sa 5.050 bodova. Što znači da je Novak siguran na prvom mjestu makar još mjesec dana, ali do kraja sezone će ga trojica juriti i htjeti da mu otmu tron.

Dvojica su već to uspjela, pa je tako Karlos Alkaraz već bio prvi 36 nedjelja, na prvom mjestu je Danil Medvedev proveo 16 nedjelja, a za Janika Sinera je vjerovatno da će u nekom trenutku karijere biti na prvom mjestu. Vidjećemo i kada...

Što se Novaka tiče on je pao ispod 10.000 poena, a kako igra ubjedljivo najmanje turnira od svih ostalih vrhunskih tenisera to će biti problem. Izgubio je 1.200 bodova pošto je prošle godine uzeo trofej, a sada je ispao u polufinalu. Za sada nema prijavljene turnire u februaru i vidjećemo kada će ponovo na teren, ali znamo da mu prvo mjesto na ATP listi nije prioritet. Sada će misliti o Rolan Garosu, potom o Vimbldonu, pa o Olimpijskim igrama. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC