• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muzaferija nakon istorijskog rezultata: "Sretna sam i ponosna, znala sam da rezultat mora doći"

Autor Haris Krhalić

Elvedina Muzaferija govorila je nakon velikog uspjeha koji je ostvarila danas u Italiji.

 elvedina muzaferija Izvor: Screenshot

Najbolja bh. skijašica, Elvedina Muzaferija (24) ostvarila je danas rezultat karijere u superveleslalomu Svjetskog kupa, koja je održana u čuvenom skijalištu Kortina d'Ampeco (Italija).

Muzaferija je sa startne pozicije 46, sjajnom vožnjom i vremenom od 1:22.58 zauzela 14. mjesto i time ostvarila najbolji plasman u istoriji bh. skijanja. Odličan rezultat donio joj je novih 18 bodova za ukupni poredak u Svjetskom kupu. Na istoj stazi, Muzaferija je i juče osvojila šest bodova u spustu.

“Danas sam ostvarila rezultat karijere i rezultat Bosne i Hercegovine. Sretna sam i ponosna. Nadam se da će rezultati biti ovako dobri do kraja sezone. Dan je bio jako čudan dan, kao juče, i prekjuče, bilo je mnogo padova i povreda i nije bilo lako startati. Međutim, znala sam da mogu, da samo trebam skijati čisto, dati sve od sebe i da će rezultat doći. Hvala vam svima na podršci” poručila je Muzaferija i pozvala sve da navijaju za nju i idući vikend, kada su na programu spust i superveleslalom trke u njemačkom Garmiš – Partenkirhenu.

Podsjetimo, u februaru prošle godine Muzaferija je donijela prvu istorijsku medalju Bosni i Hercegovini kada je osvojila srebro u spust utrci Evropa kupa.

Pobjednica današnjeg superveleslaloma u Italiji je Švajcarka Lara Gut-Behrami s vremenom 1:20.75 , a za kojom je Muzaferija kasnila 1.83 sekunde. Drugoplasirana je Štefani Venie iz Austrije dok se na trećoj poziciji našla Romane Miradoli iz Francuske.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC