• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavni sportista podijelio uznemirujuće fotografije! Dvije nedjelje u bolnici - šavovi, krv i podrška najbolje ikad!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Skijaš Aleksander Omot Kilde doživio tešku povredu u Vengenu, a onda otkrio detalje oporavka.

 Aleksander Omot Kilde doživio tešku povredu Izvor: Instagram/akilde/printscreen

Jedan od najboljih skijaša današnjice, Norvežanin Aleksander Omot Kilde (31) nedavno je doživio težak pad na spustu u Vengenu, prije dvije nedjelje. Odmah je bilo jasno da je sezona završena za norveškog takmičara, a sada su na njegovom Instagram profilu pojavile uznemirujuće fotografije sa detaljima oporavka.

Omot Kilde je imao nekoliko operacija nakon teškog pada, a na slikama koje je podijelio između ostalog se vide i šavovi kojima su ga doktori ušili u bolnici. Na pojedinim fotografijama ima krvi, Aleksander je pokazao i oderotine po tijelu, a najšokantnija je fotografija na kojoj se vidi golo meso jednog od najboljih takmičara u zimskim sportovima posljednjih godina.

Kilde je riješio da svoje pratioce redovno obavještava o procesu oporavka, pa tako na društvenim mrežama iz dana u dan piše šta mu se dešavalo u bolničkoj postelji. Za sada je naveo da se onesvijestio kada je pokušao da ode do toaleta, da je osjetio najjači bol u životu i da je zahvalan što su ga helikopterom prebacili bliže Insbruku u kojem živi.

U drugoj nedjelji oporavka Aleksander Omot Kilde uspio je da sjedi nekoliko minuta bez da se onesvijesti, prvi put je uspio da izađe napolje i prvi put nakon nesreće mogao je da se istušira! Norvežanin je saznao da će narednih sedam nedjelja provesti u kolicima i da će oporavak biti težak, pošto neke funkcije još nisu na nivou prije nesreće.

Pogledajte njegovu objavu i fotografije, za koje vas upozoravamo da su uznemirujućeg sadržaja:

Najveća podrška Kildeu tokom dvije nejdelje u bolnici i u prvim danima nakon prebacivanja u kuću u Insbruku bila je Mikejla Šifrin, najbolja skijašica svih vremena. I ona je trenutno povrijeđena - takođe je završila aktuelnu sezonu - pa će u narednom periodu moći mnogo vremena da provedu zajedno.

Aleksander Omot Kilde i Mikejla Šifrin zajedno su od ljeta 2021. godine, a jedno drugom bili su utjeha nakon teških sezona koje su imali. Sada su ponovo tu jedno za drugo, da se izbore sa teškim povredama i naredne sezone vrate na stazu.

Ovako izgleda Mikejla Šifrin:

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC