• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkazana borba vijeka!

Autor Dragan Šutvić

Otkazana je borba Fjuri - Usik i objavljen je razlog.

 Otkazan boks Fjuri Usik  Izvor: Daniel LEAL / AFP / Profimedia

Bokserski spektakl Britanca Tajsona Fjurija (35) i Ukrajinca Oleksandra Usika (37) neće biti održan 17. februara u Saudijskoj Arabiji. "Kralj cigana" navodno je dobio ozbiljnu posjekotinu tokom sparinga i zbog povrede oka je morao na ušivanje, pa će to neizbježno uticati i na njegovu pripremu i treninge.

"Potpuno sam razočaran, jer sam se tako dugo pripremao za ovu borbu i bio u super kondiciji. Žao mi je zbog svih koji učestvuju u ovako ogromnom događaju i pažljivo ću raditi na zakazivanju novog datuma kada mi oko zacijeli", rekao je Fjuri.

"Mogu samo da uputim izvinjenje svom timu, Usikovom timu, borcima koji je trebalo da se bore prije nas, partnerima, kao i navijačima i našim domaćinima, mojim prijateljima u Saudijskoj Arabiji", objavio je on.

Prema pisanju britanskog "Telegrafa", Fjuri je zbog povrede morao da bude ušivan sa čak 15 kopči. Na žalost ljubitelja boksa širom sveta, od borbe Fjuri - Usik do daljeg neće biti ništa, a Ukrajincu bi mogao da se suprotstavi hrvatski bokser Filip Hrgović (31).

Britanac i Ukrajinac imali su i zajedničku konferenciju za novinare u novembru u Londonu, na njoj razmijenili prijeteće poglede, prijetnje... Ali od borbe ipak neće biti ništa.

"Usik, možeš da bježiš, ali Kralj cigana dolazi po tebe. Ovo je moja era, a tvoje vrijeme je prošlo. Tvoj skor bez poraza i tvoji šampionski pojasevi, sve će biti moje", govorio je tada Fjuri.

Borba Fjuri - Usik trebalo je da bude vođena za ujedinjavanje titula, jer je Fjuri trenutno vlasnik "WBC" naslova, dok su kod Usika "WBA", "WBO" i "IBF" titule. Godinama unazad nagađalo se kada će se ova borba dogoditi, a definitivno je bila zakazana u septembru.

"Ovo je najveća borba koja može biti zakazana u našem sportu, biće ovo najveći bokserski događaj u vijeku", govorio je tada promoter Frenk Voren. Nažalost, od te borbe do daljeg neće biti ničeg.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC