• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Endi, da li je bilo dosta! Britanac bez pobjede od oktobra!

Autor Dragan Šutvić

Marej je ponovo razočarao navijače i odigrao katastrofalno.

 Endi Marej četiri mjeseca bez pobjede  Izvor: Valentina Claret / imago sportfotodienst / Profimedia

Endi Marej (36) izgubio je već četvrti put ove sezone, u duelu protiv Tomaša Mahača iz Češke, na turniru "Open 13 Provansa" u Marseju, iz serije ATP 250. Nakon što ga je pobijedio i trenutno 66. teniser svijeta, ponovo će biti postavljana pitanja da li je vrijeme da nekadašnji "Broj jedan" odustane i povuče se.

Marej nije ostvario pobjedu još od oktobra, a više od poraza sve koji ga vole brine to što je igrao zaista loše i nije osvojio ni set protiv protivnika koji je, najblaže rečeno, pobediv. Konačan rezultat bio je 7:5, 6:4 za češkog tenisera.

Endi Marej je nedavno na Australijan openu takođe razočarao i izgubio od Argentinca, Tomasa Martina Ečeverija u tri seta (4:6, 2:6, 2:6), odigravši meč praktično bez šanse da ugrozi 30. nosioca turnira. Poslije toga je emotivno priznao, na momente drhtavim glasom, da je možda ovo njegova posljednja sezona. Ipak, uoči nastupa u Francuskoj rekao je da u njemu ima još dovoljno motiva da se bori.

"Da li će potamniti moji uspejsi? Učini mi uslugu, molim te i ćuti. U trenutnom sam trenutku i to ti priznajem", odgovorio je Marej jednom kritičaru.

"Mnogi bi odustali i predali se, ali ja nisam kao drugi i moj um radi drugačije. Neću da se predam. Nastaviću da se borim i radiću da igram onako kako znam da mogu", hrabrio je i sebe i svoje navijače bivši olimpijski šampion, osvajač Vimbldona, US Opena... Ipak, kada je stao na teren vidio je da su veliki problemi i dalje tu.

U emotivnoj ispovijesti u Melburnu on je priznao da mu je ipak veoma teško da gubi.

"Veoma je teško, ali svačija situacija je drugačija. U ranoj fazi karijere imao sam operaciju leđa i ozbiljnost toga u poređenju sa onim što sam imao posljednjih godina je potpuno drugačija. I ja kad sam dolazio ovdje nakon što sam postao roditelj bio sam u drugačijoj situaciji od nekog ko je, na primjer, povrijedio zglob. Međutim, nije jednostavno da se vrate igrači koji odsustvuju devet, 10, mjeseci ili godinu i da odmah izađu na teren i da se osjete sjajno. Potrebno je vrijeme i teško je kada igrate na top nivou da se vratite i da ne razmišljate o tome da bi trebalo da igrate na istom nivou. Teško je".

Ljubitelji tenisa dobro se sjećaju perioda iz 2016. godine, kad je bio najdominantniji igrač na svijetu i praktično nepobjediv, kao što pamte i sezone koje su uslijedile i tokom kojih je bio povrgnut teškim operacijama, koje su po svemu sudeći nepovratno oduzele njegovu sposobnost da igra na najvišem nivou. Na žalost svih koji vole sport uopšte, a ne samo tenis.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC