• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija desetkovana pred meč sa Crnom Gorom

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selekcija Srbije će suočena sa brojnim problemima i povredama morati da izađe na megdan Crnoj Gori u kvalifikacijama za Euro.

 Srbija povrede igracica pred Crnu Goru Izvor: MN PRESS

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar okupio je tim pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Srbija će u četvrtak od 18 časova u "Kristalnoj dvorani" igrati prvi od dva meča sa Crnom Gorom, a Bregar je bez Nataše Lovrić, Dunje Tabak i Emilije Lazić koje nisu dovoljno spremne za mečeve. 

Zato su naknadno pozvane Aleksandra Vasić, Tijana Simić, Srna Sukur i Ona Obrenović, a na startu obraćanja medijima Bregar je sumirao utiske sa nedavno završenog dramatičnog finala Kupa Srbije.

"Zadovoljstvo mi je što sam bio juče u Inđiji, zaista je bila lijepa atmosfera i kvalitetna utakmica. Gledali smo odličan rukomet, a u prilog tome i govori koliko su samo nijanse, a na kraju i sedmerci odlučili pobjednika. Veoma je značajno da imamo što više takvih utakmica na domaćoj sceni, kako bi srpski rukomet, a samim tim i reprezentacija, napredovali", istakao je Bregar. 

Nekoliko povreda je oslabilo tim, a i Sanja Radosavljević kao jedna od najboljih u srpskoj selekciji je pod znakom pitanja, bar za prvi meč. "Žao mi je što su se Tabak, Lovrić i Lazić povrijedile i neće moći da budu sa nama na ovom okupljanju, a pod znakom pitanja je i Sanja Radosavljević zbog zubobolje. Naknadno smo pozvali Sukur, Simić, Vasić i Obrenović, tako da ćemo sve odrađivati po unaprijed utvrđenom planu. Odmah smo po dolasku u Zrenjanin odradili sastanak i video analizu Crne Gore. Svjesni smo njihovog kvaliteta, na posljednjem svjetskom prvenstvu zauzele su sedmo mjesto i čekaju ih kvalifikacije za Olimpijske igre. Imaju odličnu selektorku i čeka nas veliki izazov, ali uz pozitivnu energiju i veru u svoj tim nadam se da možemo da ostavimo pozitivan utisak", zaključio je Bregar.

Srpska reprezentativka, Jovana Jovović, jedan je od glavnih šrafova srpske reprezentacije i jedva čeka naredne izazove i dvomeč sa Crnogorkama.

"Prije svega, očekuju nas dvije jako zahtjevne utakmice protiv veoma poznatog protivnika. Mnogo dobro se znamo međusobno, kako iz klupskih takmičenja tako i iz reprezentativnih. Priprema za ove dve utakmice ista je kao i za svaku prethodnu ili svaku sljedeću. Mi smo maksimalno fokusirane na sebe i na našu pripremu od protivnika do protivnika. Naravno da svaka ekipa zahtijeva posebnu pripremu iz taktickog pogleda i nadam se da ćemo zajedno sa stručnim štabom biti spremne maksimalno za ovaj duel. Znam da je svaka djevojka koja je trenutno ovdje izuzetno motivisana i ne brinem za to da ćemo ostaviti zadnji atom snage na terenu. Pokazale smo na Svjetskom prvenstvu da možemo sa svima, ali smo isto tako svjesne gde smo griješile i gdje mora da se napreduje. Mnogo se priča i radi sa nama, i ukoliko u budućnosti budemo radile vrijedno, vjerujem da možemo zajedno mnogo. Korak po korak, ali mislim da su ove dvije utakmice prava prilika da pokažemo da smo na pravom putu. Ja vjerujem u ovu ekipu i jedva čekam mečeve sa Crnom Gorom!", istakla je ona. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC