• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Patrik Muratoglu: "Đoković nije ni u pet najboljih u istoriji"

Patrik Muratoglu je "pomalo" potcijenio forhend Novaka Đokovića i smatra da u tom segmentu nije ni u pet najboljih u istoriji.

 Patrik Muratoglu o Novaku Đokoviću Izvor: Joly Victor/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Đoković najbolji je u istoriji svog sporta - i daleko najkompletniji teniser koji je ikada igrao ovu igru. Upravo zbog tog balansa, gdje su sve komponente njegove igre uravnotežene, Đoković i dalje "melje" svoje protivnike, međutim ima i onih koji kada ih "izdvoje" iz cijelog paketa uočavaju probleme.

Tako je jedan od najboljih teniskih trenera Patrik Muratoglu, koji od skoro opet sarađuje sa Holgerom Runeom, ocijenio da Noletov forhend nije ni u pet najboljih u istoriji (!?). Istina je da je Đoković imao malih problema sa ovim udarcem na početku karijere, ali pamtimo i kako je Danil Medvedev objasnio moć srpskog igrača - da je njegov forhend zapravo toliko dobar jer tokom čitavog meča može da ga prikazuje na istom nivou, pa i tokom pet setova. Kako to nije dovoljno za makar najboljih pet?

"Forhend je bez  sumnje jedan od najlegendarnijih udaraca u istoriji tenisa. Neverovatna kombinacija preciznosti i snage pomaže mu da stalno udara loptu 'svit spotom', a to ga čini najboljim forhendom svih vremena", rekao je Muratoglu o Rafaelu Nadalu za koga kaže da ima najbolji forhend u istoriji.

A, šta mislite koga je stavio na drugo mjesto? Nije u pitanju Rodžer Federer nego čileanski as Fernando Gonzales. Tek na trećem je Švajcarac, potom slijede Pit Sampras i Huan Martin del Potro, koji uprkos snažnom udarcu nije uspijevao dugo da ga pokazuje jer je stalno bio povrijeđen: "Gonzales, iznenađuje vas to? Ne bi trebalo. Njegov forhend je bio razoran, sposoban da konstantno kombinuje impresivnu snagu i preciznost", objasnio je Muratoglu.

Nije poznato zbog čega je Muratoglu ovako potcijenio Novaka Đokovića, možda samo da bi dobio bolji "odjek" na društvenim mrežama pošto ipak živi od svoje teniske akademije koju na ovaj način reklamira. Prethodno je i hvalio Noleta, ali je možda sad napravio "preokret" od kada sarađuje ponovo sa "novim Novakom" iz Danske.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC