• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIS ponovo na mukama: Hoće li Elvedina Muzaferija ipak imati sreće?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prvi zvanični trening u Kvitfjelu nije održan.

 Problemi u Norveškoj, nastup Elvedine Muzaferije pod upitnikom Izvor: PR tim Elvedina Muzaferija

Nakon otkazivanja dvije Super-G trke za žene proteklog vikenda u Val di Fasi, Međunarodna skijaška federacija (FIS), ponovo je na mukama.

Najbrže skijašice svijeta, među kojima je i Elvedina Muzaferija (24), iz Italije su preselile u Norvešku gdje su, ovog vikenda, na rasporedu po jedan spust i Super-G.

Međutim, dočekalo ih je kišno i maglovito vrijeme zbog kojeg je jutros otkazan prvi zvanični trening spusta. Drugi trening morao bi biti održan sutra, a u slučaju da se to ne desi, organizatori su tokom večerašnjeg sastanka učesnicima saopštili da su sve karte otvorene.

S obzirom na to da spust trka ne može biti održana bez najmanje jednog zvaničnog treninga, a da isti uslovi ne važi za Super-G, u Kvitfjelu bismo upravo mogli da pratimo duplo takmičenje u ovoj disciplini. Kako je iznešeno, dođe li do otkazivanja spust trke u subotu, norveški ski-centar bi u nedjelju i ponedjeljak mogao biti domaćiin Super-G avanturama.

U svakom slučaju, ostaje nam da ispratimo dešavanja na stazi u petak, 1. marta od 11 sati, a zvanični spust trening, ako bude održan, najbolja bh. alpska skijašica startovaće s brojem 28.

Podsjetimo, Muzaferija je u borbi za dragocjene bodove i još jedan istorijski podvig. U dosadašnjim trkama prikupila je ukupno 102 boda u Svjetskom kupu. U disciplini Super-G osvojila je 33 i 69 bodova u spustu. U ukupnom poretku disciplina trenutno zauzima 29. i 23. mjesto, te je korak do ovjere finala Svjetskog kupa u obje discipline.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC