• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanišević zbog "otkaza" ostaje bez bogatstva: Novak ga psovao, ali i plaćao mu veliki novac!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poznato je koliko je Novak Đoković plaćao Gorana Ivaniševića kao svog trenera prethodnih pet godina.

 goran ivanisevic ostaje bez bogastva od novaka djokovica Izvor: Instagram/goranivanisevicofficial/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković odlučio je da raskine saradnju sa Goranom Ivaniševićem poslije punih pet godina. Iza njih dvojice su veliki uspjesi poput devet grend slemova, ali i ogroman broj rekorda uz koje je Nole "betonirao" svoj status najboljeg tenisera svih vremena.

Rastali su se pomalo neočekivano, ali svi znaju da je Đoković perfekcionista, tako da u neku ruku i ne čudi što je posegao za vrlo radikalnom mjerom nakon lošeg starta nove sezone. U oproštajnoj poruci nema nijednog signala da su se rastali zbog svađe ili lošeg odnosa, a trenutak iz Melburna kada je Đoković bjesnio zbog loše pripremljenog meča protiv Sinera može da nagovijesti da je razlog isključivo sportske prirode. Seli su prije nekoliko dana i dogovorili se da ne nastave dalju saradnju, pa osim što više neće pratiti najboljeg tenisera svijeta, Ivanišević ostaje i bez velikog novca.

Samo prošle sezone Đoković je od tenisa (bez sponzorskih ugovora itd.) inkasirao je 15.936.097 dolara, a jedan dio novca ide i na račun trenera. Ivanišević i Đoković su "radili na procenat" odnosno zarada hrvatskog trenera u najvećoj mjeri je zavisila od Noletovih rezultata.

Izvor: Eurosport/Printscreen

Tako je prema nekim procjenama, koje nisu do kraja precizne, Goran Ivanišević zaradio 1,5 miliona dolara tokom prošle godine. Podsjetimo, njih dvojica sarađuju od 2019. godine, što će reći da je Ivanišević približno istu sumu novca zarađivao i prethodnih sezona, pošto Đoković igra na približno istom nivou svake godine, s izuzetkom 2024. u kojoj je bez trofeja dok nam april kuca na vrata i zato je odlučio da napravi promjene.

Jedino što je nekada trebalo da istrpi su Noletove "bubice" kada se naljuti i počne da vrijeđa, ali ističe Ivanišević da se na to lako navikao i da ne mari pretjerano: "Srećan sam što treniram genija, najboljeg tenisera svih vremena i jednog od najboljih sportista uopšte. Nesrećno je da se samo pobjede računaju. Finale nije dovoljno, to je kao da niste ni došli na turnir. Lakše mi je jer smo iz istog regiona i razumijem mnogo stvari koje radi i unaprijed sam spreman za njih. I ja sam isto radio, ali sad kao trener moram da budem smireniji i staloženiji", rekao je nedavno Ivanišević, prije rastanka.

ŠTA JE NOVAK REKAO O RASKIDU?

Novak Đoković je "pretekao" medije i prvi objavio ekskluzivu o odlasku Gorana Ivaniševića iz njegovog tima, a u oproštajnoj poruci otkrio je da se rastaju kao prijatelji. 

"Jasno se sjećam momenta kada sam pozvao Gorana da bude dio mog tima. Bilo je to 2018. godine, a Marjan i ja smo tražili nekoga ko će nam donijeti nove stvari i popraviti servis. Štaviše, ne samo da je donio servis, nego i toliko smijeha, zabave, godina na prvom mjestu ATP liste, rušenja brojnih rekorda i više od 12 grend slemova (i nekoliko finala) od tada. Jesam li pomenuo da je donio i malo drame? Navijači će znati na šta mislim. Goran i ja smo odlučili da prestanemo da sarađujemo prije nekoliko dana. Naša hemija na terenu je imala uspone i padove, ali naše prijateljstvo je čvrsto kao kamen. Šta više, ponosan sam da kažem, nisam siguran da i on, da osim što smo zajedno osvajali turnire, isto smo imali i bitku u Parkiziju.. Godinama. I taj turnir se nikad ne završava. Šefinjo, hvala na svemu prijatelju moj. Volim te!", zaključio je Nole.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:50
NOVAKOVO VIKANJE NA IVANIŠEVIĆA JE BILO TAKTIKA? Trener objasnio žestoku reakciu šampiona: Reč je o ŠIFROVANOM vidu komunikacije!
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO - M.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC