• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVAK RASKINUO SA IVANIŠEVIĆEM!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković i Goran Ivanišević raskinuli su saradnju.

 Goran Ivanišević nije više trener Novaka Đokovića Izvor: Bob Martin/AELTC Pool / PA Images / Profimedia

Novak Đoković raskinuo je saradnju sa Goranom Ivaniševićem i zvanično to potvrdio na društvenim mrežama. Moglo se zaključiti da se saradnja bliži kraju poslije priča o "nezadovoljstvu Novaka radom tima" u posljednjih nekoliko mjeseci, a dolazak u Beograd bez glavnog trenera - i rad sa Nenadom Zimonjićem - brzo su odgonetnuti!

Ivanišević i Đoković sarađivali su od 2019. godine kada je slavni hrvatski teniser prvo "dodat" u tim u kome je već bio Marjan Vajda, ali je postepeno preuzimao ulogu prvog trenera od Slovaka. Sa "Zecom" kao trenerom, Novak je osvojio tri Australijan opena, dva Rolan Garosa, dva Vimbldona i jedan US open, oborivši ko zna koliko teniskih rekorda, između ostalog po broju nedjelja na vrhu ATP liste i osvojenih "mejdžora".

Posebno korisnu ulogu Ivanišević je imao popravivši Novakov servis, koji je postao jedno od njegovih najubojitijih oružja u veteranskim danima, dok pamtimo i da su imali fantastičan odnos, čak i kada je bilo psovki. Ipak, očigledno je bilo vrijeme za promjene pošto je Đoković bio jako ljut načinom na koji je ušao u 2024. godinu.

Osjećao je probleme na Australijan openu, gdje se zaustavio prvi put u polufinalu protiv Janika Sinera, dok nije ostavio dobar utisak ni na Indijan velsu, da bi se povukao iz Majamija. Na plaži je potom viđen sa drugim svojim trenerom Čarlijem Gomezom, što bi trebalo da znači da će Španac ostati u njegovom timu. Za sada nije jasno da li kao prvi trener ili će Đoković uskoro dodati neko novo ime.

Mnogi pretpostavljaju da bi Đoković mogao da "vrati" Marjana Vajdu, kao trenera koji mu je najviše pomogao na početku karijere, ali neće biti iznenađenje ako vidimo potpuno neko novo ime. Znamo da Đoković umije da iznenadi...

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

00

Kome će djeca?

Sale

Nole koncentriši se, odigraj muški i maksimalno još ovu sezonu i oprosti se dostojanstveno. Dosta je, svaka ti čast za sve apsolutno si izdominirao u svim segmentima i najbolji si ikad. Nemoj da #### sad i urušavaš ugled, Goran je sjajno pomogao u rezultatima. Mi iz BL smo takođe ponosni jer smo osjetili draž takmičarskog meča u kojem je igrao najbolji sportista svih vremena sa sve ugođajem

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC