• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković oborio i ovaj rekord Rodžera Federera! Ovo će Švajcarca baš da zaboli!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković je i zvanično oborio rekord Rodžera Federera.

 novak djokovic oborio rekord rodzera federera Izvor: Profimedia

Novak Đoković nastavlja da obara rekorde i u momentima kada mu ne ide najbolje. Dok čeka prvu titulu u novoj sezoni srpski teniser nadmašio je Rodžera Federera. Postao je najstariji igrač u istoriji koji je na prvom mjestu ATP liste. Ovo je samo još jedan rekord Švajcarca koji je uspio da obori.

Novak je sa 36 godina i 321 danom prestigao Rodžera koji je 24. juna 2018. godine pao sa trona kada je imao 36 godina i 320 dana. Što duže Srbin bude bio na vrhu to će i ovaj rekord biti sve više nedostižan za nove generacije koje tek dolaze.

Interesantno je da su samo osmorica igrača u istoriji uspjela da budu na prvom mjestu sa 30 i više godina, pored Novaka i Rodžera to su Rafael Nadal i Andre Agasi (po 33 godina), Džon Njukomb, Džimi Konors, Ivan Lendl i Endi Marej (po 30 godina). Za razliku od nekih drugih impresivnih rekorda, ovog puta Novaka neće moći da porede sa teniserkama pošto je najstarija igračica na prvom mestu bila Serena Vilijams (35).

Izvor: Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

Novak je prvi put na tron dospio 2011. godine kada je imao 24 godine, a od ponedjeljka će započeti 420. nedjelju na vrhu, iza njega su Federer (310), Sampras (286), Lendl (270), Rafa recimo ima više nego duplo manje nedjelja, 209. Španac neće igrati na predstojećem turniru u Monte Karlu, a tamo će srpski as pokušati da ispiše nove stranice istorije.

Ukoliko podigne pehar na tom turniru postaće prvi igrač u istoriji koji je uspio po tri puta da osvoji svaki Masters. Niko drugi nije uspio da podigne pehar na svakom turniru iz serije 1000. Tamo će umjesto Gorana Ivaniševića sa njim biti Nenad Zimonjić. "On je dugo moj prijatelj, znam ga iz mlađih dana, bio mi je selektor u Dejvis kup timu, uvijek smo imali dobru komunikaciju. Sviđa mi se kako razmišlja o tenisu, kako posmatra moju igru i igru drugih tenisera, uvijek mi je pomagao, kao mentor, stariji brat", rekao je Novak.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:15
Novak Djokovic na treningu u Beogradu
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC