• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dominantna Zvezda pobijedila Partizan! Crveno-bijeli krenuli po titulu poslije osam godina

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crveno-bijeli odbojkaši zakoračili ka trofeju prvaka Srbije.

 Odbojkaši Crvene zvezde pobijedili Partizan Izvor: MN PRESS

Odbojkaši Crvene zvezde pobijedili su Partizan u prvoj utakmici finalne serije za titulu prvaka Srbije. Beogradski "vječiti" rivali sastali su se u borbi za najvažniji trofej poslije devet godina, crno-bijeli su branioci titule, ali su današnji gosti potpuno kontrolisali meč i trijumfovali u tri seta - 25:19, 25:21, 25:23.

Trener Partizana Bojan Janić sjedio je u trećem setu dok su njegovi igrači nepovratno išli ka porazu protiv odličnih crveno-bijelih, koje je predvodio odlični tehničar Nikola Petrović.

Zvezda je u aktuelni plej-of ušla kao prvoplasirana u ligaškom dijelu, a Partizan je bio treći i zato crveno-bijeli imaju prednost domaćeg terena, a serija za titulu igra se na tri dobijena meča. Poslije svakog meča domaćinstva se mijenjaju.

Interesantno je to da i jedni i drugi u klupskoj istoriji imaju po 12 titula nacionalnog prvaka i dele drugo mjesto u Srbiji iza dominantnog rekordera OK Vojvodine (19 trofeja). Crveno-bijeli su prvi zakoračili ka 13. tituli, koju nisu osvojili od 2016. godine.

U ligaškom dijelu sezone u oba "vječita derbija" pobijedio je domaćin. Zvezdu je i u ovom meču, kao i kroz sezonu predvodio tehničar Petrović, lider tima u kojem su najefikasniji igrač lige, korektor Dušan Nikolić, uz podršku primača Nikola Žugić - Ahmed "Dejo" Omar, blokera Aleksandra Stefanovića i Dušana Lopera, prijem libera Ristića...

Na drugoj strani, Partizan je ove sezone paralelno igrao i kvalifikacije za Ligu šampiona, pa i Kup CEV, a put do finala prešli su na teži način, jer su u polufinalu igrali "majstoricu" u Kragujevcu protiv Radničkog, koji je završio ligaški dio sezone sa istim skorom kao "vječiti" (16-6).

Sljedeći, drugi meč finalne serije biće odigran u srijedu u hali "Master", a treća utakmica biće opet odigrana na Banjici u subotu. Termini četvrtog i petog meča su 23. i 26. april.

(MONDO - M. Š.)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC