• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadalov snimak iz Rima šokirao navijače: Rafa se sprema za turnir, a ima novi zdravstveni problem?!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Svojevremeno najbolji teniser svijeta Rafael Nadal mnogo bliži kraju karijere nego najboljim danima.

 Rafael Nadal sa povezom na nozi Izvor: Twitter/InteBNLdItalia/printscreen

Na prestižnom ATP turniru u Rimu neće igrati dvojica od trojice najboljih tenisera planete - Novak Đoković će imati lakši put do titule jer su se Karlos Alkaraz i Janik Siner povukli sa turnira zbog povreda koje su zaradili u Madridu. Mlađa garda svjetskog tenisa neće imati svoje najbolje predstavnike, a u Rimu bismo možda i po posljednji put u istoriji mogli da vidimo okršaj novaka Đokovića i Rafaela Nadala koji je najavio učešće.

Iskusni Španac polako se vraća u ritam, nakon duge pauze zbog povrede koju je imao, a turnir u Rimu biće posljednja prilika da provjeri u kakvom je stanju njegovo tijelo. Upravo u glavnom gradu Italije odlučiće da li ove sezone igra Rolan Garos, turnir koji je osvajao rekordnih 14 puta. Za sada je dobro raspoložen, ali snimci iz Rima pokazuju da postoji razlog za zabrinutost njegovih navijača!

Zvanični nalog turnira u Rimu podijelio je snimak Rafinog odlaska na trening i na prvi pogled sve djeluje normalno, ali... Španski teniser na desnoj nozi ima obuvenu kompresionu čarapu, medicinsko pomagalo koje koriste osobe sa proširenim venama. Ovaj snimak zabrinuo je Rafine navijače, jer za sada nije poznato da li je to još jedan od zdravstvenih problema nekada najboljeg igrača na svijetu.

Inače, Rafael Nadal je napravio gotovo jednogodišnju pauzu između Australijan opena u januaru 2023. i Brizbejna u januaru 2024. godine, a zatim je zaigrao tek u Barseloni sredinom aprila. Nakon pobjede nad Flavijom Kobolijem lako ga je savladao Aleks de Minor, ali se Rafa vratio naredne nedjelje. Na turniru u Madridu pobijedio je Darvina Blanča i osvetio se De Minoru, prije nego što se povukao sa turnira.

Još ranije je iskusni španski teniser najavio da bi ovo mogla da mu bude posljednja, oproštajna sezona na najvećim svjetskim turnirima. Sigurno mu je želja da osvoji barem jednu titulu do kraja godine, ali za sada nismo sigurni da uopšte može da odigra pet mečeva u kontinuitetu, što je preduslov za osvajanje trofeja.

(MONDO - D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC