• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I španski kralj Felipe se poklonio Rafaelu Nadalu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najveći španski teniser u istoriji podsjetio na starog sebe u Madridu.

 rafael nadal pobijedio u madridu kralj felipe navijao za njega Izvor: Fonet/Manu Fernandez/AP

Rafael Nadal pobijedio je Australijanca Aleksa De Minora u 2. kolu Mastersa u Madridu, čime mu se osvetio za prošlonedjeljni poraz u Barseloni. "Bik sa Majorke" i drugi najveći grend slem šampion u istoriji konačno je ličio na starog sebe, jer je prvi put u ovogodišnja tri turnira pobijedio igrača iz Top 50 na svijetu.

De Minor je trenutno 11, a Nadal je trijumfom protiv njega skočio za čak 121 mjesto na ATP listi i u ponedjeljak će biti bar 391. Španac je na turnir došao tek kao 512. igrač svijeta, ali to mu nije bio ni na kraj pameti, već je bio fokusiran isključivo na to da se u Madridu, poslije neuspjeha u Barseloni, bar približi nivou vrhunskih tenisera. I to je uspio.

Uz skandaloznu Nadalovu svađu sa sudijom, 37-godišnji velikan igrao je maratonski prvi set, na momente i iz bijesa prema sudiji udarao lopticu, ali i prokockao vođstvo 6:2 u taj-brejku na 6:6, a onda pokazao da je u njemu ostalo onog "starog Rafe". Uz sjajnu defanzivnu igru, Rafa je poslije čak 76 minuta poveo 1:0, a potom trijumfom u drugom setu 6:3 izborio svoje mjesto u narednoj rundi prestižnog turnira koji je osvajao pet puta i u tome je rekorder.

Uz podršku španskog kralja Felipea iz svečane lože, Rafa je ušao u treće kolo i u njemu će igrati protiv Argentinca Pedra Kaćina, trenutno 91. igrača svijeta. On je u 2. kolu iznenadio 20. nosioca, Amerikanca Frensisa Tijafoa.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:48
NADAL IDE NA PATETIKU? Ne odgovara mu vreme meča sa Noletom PA POKUŠAVA DA MANIPULIŠE? Stručnjak otkrio kojim se izgovorima služi
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC