• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janik Siner ozbiljnije povrijeđen

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Janik Siner je pokušao da igra u ritmu Novaka Đokovića, ali to nije moguće.

 janik siner ima ozbiljan problem sa kukom Izvor: Ettore Ferrari / Zuma Press / Profimedia

Italijanski teniser Janik Siner dominirao je na početku nove sezone i niko - čak ni Novak Đoković na Australijan openu - nije mogao da ga zaustavi. Međutim, od sredine aprila javljaju se prvi problemi kod Italijana kome šljaka nije omiljena podloga, pa se zaustavio u polufinalu Monte Karla, zatim i u četvrtfinalu Madrida. Razlog je povreda zbog koje je morao da otkaže učešće i na svom "domaćem" mastersu u Rimu, unijevši tako brigu kod navijača pred Rolan Garos.

Kakav to problem ima Siner? Da je povreda kuka ozbiljna, najbolje govori to što nije smeo da potvrdi sa sigurnošću da će igrati u Parizu: "Osjećao sam se bolje pred Madrid, tako da je sve bilo čudno... Pred meč sa Kotovim sam osjetio bol, pa sam opet bio bolje pred Hačanova, ali sam znao da nešto ne valja", priznao je Italijan.

"Išao sam na snimanje u Madridu i vidjeli su da nešto nije dobro. Ponovili smo to u Monte Karlu i donijeli odluku da se povučem iz Rima. Nije bilo lako jer je to poseban turnir za mene, ali moram da prihvatim iako boli i mene i navijače. Imam samo 22 godine, pa se nadam da ću igrati još deceniju u Rimu", objasnio je Siner i rekao da mora bolje da bira turnire, što recimo Đoković nije radio u njegovim godinama - igrao je sve.

"Neću igrati neko vrijeme, a od nedjelje ću da odlučim. Očigledno je da neću moći dobro da se spremim za Pariz, ali ćemo probati sve što je do nas. Nikada nisam imao ovoliko problema pri promjeni podloge, tako da sam oprezan sa pokretima i imaćemo odgovore uskoro. Ako ne budem na 100 odsto, neću igrati Pariz", zaključio je.

Podsjetimo, Novak Đoković će ostati prvi na ATP listi najmanje do 10. juna, tako da bi tek tada njegov najbliži pratilac Janik Siner mogao da pokuša da ga sustigne. Ako bude igrao uopšte...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC