• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pred ŽRK Borac dva derbija do kraja sezone: "Odlična priprema za završnicu Kupa BiH u našem gradu!"

Autor Dragan Šutvić

Crveno-plave će do kraja Premijer lige BiH ukrstiti koplja sa Hadžićima (srijeda) i Grudama (subota).

 ŽRK Borac ŽRK Hadžići najava Nikola Bijelić Helena Ćurić Isidora Kršić Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rukometašice Borca će do kraja plej-ofa prvenstva BiH odigrati još dva meča, sa najtežim rivalima.

"Osicama" će protivnici biti Hadžići u dvorani Borik i Grude na gostujućem terenu, a okršaj sa sarajevskim timom zakazan je za srijedu od 17.30 časova.

Dva rivala će se, inače, sastati i 25. maja, u polufinalu završnog turnira Kupa BiH, što je odlučeno današnjim žrijebom u prostorijama RS BiH u Vogošći.

"Generalno, svaka utakmica sa njima je neizvjesna i teško je davati neku posebnu procjenu u čiju korist će to da prevagne. Naše je da se spremimo što bolje možemo za njih, da prilagodimo našu taktiku u odbrani i napadu. Smatram da djevojke mogu da ostvare pozitivan rezultat samo ako uđu u utakmicu bistre glave, ako želja bude na odgovarajućem nivou i ako smanjimo tehničke greške što nam je predstavljalo problem u posljednjih par utakmica", rekao je trener Borca Nikola Bijelić na konferenciji za novinare, dodavši:

"Imali smo dvije teške utakmice, protiv Krivaje iz Zavidovića i Krajine iz Cazina. U obje utakmice smo tek pred kraj preokrenuli u svoju korist i pobijedili. Nadam se da ćemo i sutra uspjeti da ostvarimo pozitivan rezultat i samim tim se spremimo za Grude jer drugačije je kad idemo na to gostovanje sa svim pobjedama."

Pred ovaj meč, ali i do kraja takmičarske godine, strateg Banjalučanki ne može da računa na dvije igračice.

"Imali smo problema u proteklom periodu. Neće u sastavu biti Andrea Brus i Jovana Novaković koje imaju povrede teže prirode, one su odsutne do kraja sezone. Sve ostale su zdrave, oporavile se, nadam se da su spremne i raspoložene da sutra daju sve od sebe."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Okršaji sa Hadžićima i Grudama odlična su priprema za završnicu Kupa BiH, na kojoj će, pored ova tri tima, igrati i Krivaja, četvrtoplasirana ekipa iz bh. prvenstva.

"Naravno da je dobro, imamo četiri vezane utakmice sa tim istim rivalima, tako da će nam definitivno značiti što se tiče pripreme za Kup. Gledamo, međutim, prvo da završimo ovaj dio što se tiče prvenstva, pa da se onda skoncentrišemo kako treba na tu završnicu Kupa", zaključio je Bijelić.

Kapiten Borca Helena Ćurić podvukla je da će sitnice riješiti sutrašnji derbi u Banjaluci.

"Poznata nam je ekipa Hadžića, kao i njihova igra, kao što je i njima naša. Odlučiće nijanse, a to su želja i manji broj tehničkih grešaka, odnosno veća koncentracija. Već u subotu nas čeka još jedan derbi, protiv prvoplasirane ekipe Gruda. Dobro smo se spremili i moramo da ostanemo fokusirani na ovu sedmicu jer nas očekuju dva velika derbija. Za nas slijedi potom vikend pauze, a nakon toga nas čeka Kup BiH koji će se odigrati ovdje u Banjaluci. Taj Kup se igra na kraju sezone kada smo sve rovite i kada nam svima posustaje koncentracija i mislim da će i tu pobijediti onaj ko bude imao više želje i motivacije", rekla je Ćurić.

Isidora Kršić nada se nastavku pobjedničkog niza.

"U prve dvije utakmice smo upisali dvije pobjede i nadamo se da ćemo nastaviti u takvom ritmu. Naravno, svjesne smo i ko sutra staje ispred nas na teren. Ekipa Hadžića je regularni dio sezone završila na prvom mjestu, plej-of su dočekali na liderskoj poziciji i nameću se kao favoriti pred sutrašnji duel. Mi ćemo dati sve od sebe da smanjimo tehnički broj grešaka i da odbranu odigramo dobro, i smatram da će onda i rezultat biti u našu korist. Ovim putem pozivam navijače da nas podrže, a mi im obećavamo da ćemo pružiti sve od sebe i prikazati dobar i kvalitetan rukomet", istakla je Kršić.

PLEJ-OF – 3. kolo

Srijeda (8. maj):

Borac – Hadžići

Krivaja – Krajina

TABELA: Grude 36, Borac 32, Hadžići 32, Krivaja 23, Krajina 14.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC