• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje operacija "Svjetsko prvenstvo 2025"! Bh. rukometaši na teškom ispitu, Damir Doborac debituje kao selektor!

Autor Dragan Šutvić

BiH pod vođstvom novog selektora pokušaće da se plasira na svoje drugo Svjetsko prvenstvo.

 zmajevi, rukometaši bih, rukometna reprezentacija bih Izvor: Promo/Rukometni savez BiH

Rukometna reprezentacija BiH kreće u operaciju "Svjetsko prvenstvo 2025"!

Pod komandom novog selektora, aktuelnog trenera Gračanice Damira Doborca, "zmajevi" će pokušati da drugi put u istoriji izbore nastup na jednom Mundijalu, ali posao na tom putu neće biti nimalo lak. Protivnik u dvomeču baraža biće im Portugal, koji je poslije "rupe" od 2003. do 2021. godine nastupio na posljednja dva prvenstva svijeta i ostavio solidan utisak (10. i 13. mjesto).

Ukupno su Portugalci nastupili na pet Mundijala, a BiH, rekli smo, samo jednom, 2015. godine u Kataru, a večeras će, sa početkom u 20.30 časova, pokušati da se približi takmičenju koje se početkom sljedeće godine održava u Hrvatskoj, Norveškoj i Danskoj.

Damir Doborac nije imao mnogo vremena za pripremu predstojećeg baraža. Nakon "vakuuma" u kojem se bh. tim našao nakon raskida ugovora sa Irfanom Smajlagićem, a poslije neuspjeha na prvenstvu Evrope (ponovo tri poraza u grupnoj fazi), selekcija BiH je dugo bila bez komandanta.

Pričalo se o strategu Izviđača Toniju Čolini koji iza sebe već ima jedan kratkotrajni mandat, potom i o dolasku nekadašnjeg reprezentativca Crne Gore Žarka Pejovića, ali je na kraju povjerenje Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH dobio Doborac, koji je bivšem selektoru Smajlagiću bio prvi pomoćnik.

"Malo je vremena što se tiče pripreme utakmice, ali naći ćemo način. Znamo sa kim igramo i ne treba trošiti riječi o njima. Imamo, međutim, i mi svoje adute, imamo igrače koji mogu mnogo. Vjerujem da su igrači svjesni odgovornosti. Kad uzmemo naše i rezultate Portugala, oni su na papiru favoriti, ne bježimo od toga. Ponavljam da i mi imamo svoje adute. Iskreno se nadam da ćemo dati maksimum. Potrudićemo se da ne dozvolimo da nas ne dobiju lako. Imamo i mi želju da se što bolje predstavimo", poručio je Doborac u najavi meča.

Revanš utakmica baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo igra se u nedjelju, 12. maja, od 17.00 časova u tuzlanskom Mejdanu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC