• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

To je veoma povjerljivo! Kako je isplivao Novakov tajni plan - ćutali su danima

Novak Đoković napravio je neoubičajeni potez pred ovogodišnji Rolan Garos.

 Đoković igra u Ženevi Izvor: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Novak Đoković zvanično je prihvatio poziv da nastupa u Ženevi na turniru serije "ATP 250", na kojem do sada nije učestvovao. On je dobio pozivnicu da bi u Švajcarskoj odigrao bar još nekoliko mečeva pred Rolan Garos (od 25. maja), jer ova sezona ne ide onako kako je najveći svih vremena zamislio.

Poslije ranih eliminacija u Indijan Velsu i Rimu, uz poraz u polufinalu Monte Karla i preskočene turire u Majamiju i Madridu, Novak Đoković nema dovoljno nastupa da bi bio siguran pred Pariz. Zato će u Ženevu, na oduševljenje organizatora, koji su dali "vajld-kad" Đokoviću i Endiju Mareju.

"U kontaktu smo sa igračima iz Top 50. Ne možemo u ovom trenutku reći ništa više od toga", rekao je prije nekoliko dana Tijeri Grin, direktor turnira. Brzo se ispostavilo da je mislio na najvećeg svih vremena, iako nije htio da otkriva ni imena, ni finansijske detalje. "To je povjerljiva informacija, ali trebalo bi da znate da u ovom konkretnom slučaju, finansijski aspekt nije prioritetan za igrače. Oni ne dolaze zbog novca, već zbog želje da igraju mečeve", objasnio je on.

Uz Mareja i Đokovića, navijači se nadaju i Stenu Vavrinku, grend slem šampionu koji je trenutno 87. na ATP listi i dva puta je trijumfovao u Ženevi. "On nije jedan od igrača koji su tražili pozivnice. Ako želi da dobije vajld-kard, dobiće".

Po svemu sudeći, Ženeva Open, turnir ustanovljen 1980. godine, biće ovog maja zvučniji nego ikad. Početkom osamdesetih osvajali su ga Bjorn Borg, Mats Vilander, a 1988. šampion je bio i nekadašnji Novakov trener Marijan Vajda. Nakon što je od 1992. do 2014. turnir bio u kategoriji čelindžera, vratio se na veliku scenu upravo trijumfima Stena Vavrinke, Aleksandra Zvereva, Kaspera Ruda (dva puta)...

Turnir u Ženevi počeće u nedjelju i učestvovaće i Kasper Rud i Tejlor Fric.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC