• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Organizatori Rolan Garosa napravili problem srpskim teniserima: Stigao raspored i najavio haos u Parizu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Biće dosta problema zbog odluke organizatora. Od izvještača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

 troje srpskih tenisera na rolan garosu igra u isto vrijeme  Izvor: MN PRESS

Organizatori Rolan Garosa nisu se previše potrudili da razdvoje srpske predstavnike koji će izaći na teren prvog dana takmičenja. Troje igrača nalazi se na spisku onih koji će zaigrati u francuskoj prestonici i može da se dogodi da svi oni budu u isto vrijeme na terenu.

Na terenu broj 8 na teren će Olga Danilović i Martina Trevisan (Italija) i taj meč je četvrti po redu. Nedaleko odatle na terenu 12 će Laslo Đere igrati protiv Danijela Altmajera (Njemačka), takođe četvrti meč, dok će odmah pored Aleksandra Krunić izaći na megdan Amerikanki Kejti Volnjec. I ona igra posljednji, četvrti meč, na tom terenu i na svim terenima program počinje u 11 časova.

Ujedno to znači i da bi moglo da dođe do preklapanja i sa završnicama mečeva, odnosno da svo troje završe svoje duele u kratkom vremenskom razmaku. Srpski navijači koji su došli u Pariz moraće da biraju šta će da gledaju, nešto slično kao i srpski mediji koji su tu...

Izvor: Profimedia/JEAN CATUFFE / AFP

Po rang-listi Laslo je favorit protiv Nijemca, ali je situacija na terenu drugačija. Srpski igrač je posljednji zvaničan meč odigrao 8. aprila u Monte Karlu protiv Stefanosa Cicipasa i taj meč predao je zbog povrede. Skoro dva mjeseca nije igrao, nema takmičarski ritam i zbog svega toga je jasno da ga čeka težak zadatak.

Olga je recimo u suprotnoj situaciji od Đerea, po rang-listi nije favorit, ali po formi jeste. Igra odlično, prošla je tri kola kvalifikacija i prošle godine je baš na Rolan Garosu napravila jedan od najvećih uspjeha u karijeri. Italijanka je dobila samo dva meča od posljednjih sedam.

Izvor: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Kada je Aleksandra u pitanju, ona se vratila na teren poslije povrede i ima prednost u vidu iskustva i činjenici da je Kejti Volonjec rođena 2001. godine, da je prošla kroz kvalifikacije i da nije odigrala previše ovakvih mečeva. Hoće li to da ima uticaj? Vidjećemo ubrzo...

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:31
Novak Djokovic u Areni
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC