• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković igra na Vimbldonu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najbolji srpski sportista pokušaće da izjednači Federerov rekord od osam osvojenih Vimbldona.

 novak djokovic igra na vimbldonu zrijeb Izvor: NEIL HALL/EPA

Novak Đoković će igrati na ovogodišnjem Vimbldonu - barem tako kaže žrijeb koji je danas održan u Londonu! Najbolji teniser svih vremena našao se među učesnicima na izvlačenju parova za treći grend slem turnir u sezoni, a po svemu sudeći to je i potvrda da ćemo ga vidjeti na terenu početkom jula, na travnatoj podlozi.

Kao drugi nosilac na turniru Novak Đoković je stavljen u drugu polovinu žrijeba, na suprotan kraj od prvog nosioca Janika Sinera. Žrijeb je odlučio da Karlos Alkaraz bude potencijalni protivnik italijanskog tenisera u polufinalu, dok će Đokovićev eventualni rival biti Aleksandar Zverev.

Novakovi eventualni rivali u završnici turnira mogli bi da budu sedmi nosilac Hubert Hurkač, deveti nosilac Aleks De Minor, pa zatim Holger Rune (15), Feliks Ože-Aljasim (17),  Karen Hačanov (21),... Po projekcijama, odnosno ako ne bude iznenađenja, Hurkač bi trebalo da bude rival u četvrtfinalu, a Rune u osmini finala trećeg grend slema u sezoni.

Najbolji svih vremena turnir u Londonu počinje protiv kvalifikanta Vita Koprive (27) iz Češke, trenutno 123. tenisera planete. Njemu će nastup u prvom kolu Vimbldona biti tek drugi grend slem meč u karijeri, nakon što je prije nekoliko meseci u prvom kolu Australijen opena ispao od Sebastijana Korde, nakon velike borbe u pet setova.

"Plan je sve vrijeme bio da igram Vimbldon i to pokušavam da učinim. Zato sam došao ovdje ranije, da bih vidio kako stvari idu. Mnogi misle da to nije realno i da nije pametno, ali ne bih bio ovdje da nisam dobio dozvolu svog ljekarskog tima", istakao je Novak Đoković prije nekoliko dana u razgovoru sa medijima.

Na terenima Vimbldona odigrao je trening mečeve protiv Federika Korije, Frensisa Tijafoa i Janika sinera. Na programu je i sparing protiv Danila Medvedeva, ali već sada je jasna ideja - Đoković je ranije doputovao u London kako bi se privikao na travu i kako bi postepeno kroz treninge, protiv sve jačih rivala, imao priliku da podigne formu na potreban nivo.

Vimbldon počinje 1. jula i traje naredne dvije nedjelje, a Novak Đoković sa mjesta drugog nosioca kreće po prvu titulu u sezoni. Kao dječak je najviše maštao o osvjajanju trofeja na Vimbldonu, a to mu je pošlo za rukom u sezonama 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021 i 2022. Prethodne sezone izgubio je u finalu od Karlosa Alkaraza.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:17
Novak Đoković
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC