• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finalista "Srpska Opena" u Banjaluci odbio da nastupi na Olimpijskim igrama bez ruskih obilježja!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Osvajač zlatne medalje u parovima iz Tokija Andrej Rubljov i teniserke Darija Kasatkina i Ana Kalinskaja nalaze se među 12 Rusa i Bjeloruskinja koji su odbili poziv da učestvuju na Olimpijskim igrama u Parizu kao neutralni sportisti.

 Andrej Rubljov odbio da nastupi na OI u Parizu bez ruskih obilježja Izvor: Mondo/Slaven Petković

Međunarodni olimpijski odbor (MOK) objavio je u ponedjeljak ažurirani popis neutralnih sportista s osvajačem US Opena 2021. Danilom Medvedevom i 22. teniserkom svijeta Ekaterinom Aleksandrovom među 31 koji su prihvatili.

Sportistima iz Rusije i Bjelorusije, zbog rata u Ukrajini, zabranjeno je učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, osim onima koji će se takmičiti bez zastava i nacionalne himne.

Sportiste je pažljivo provjerio odbor MOK-a kako bi bili sigurni da nemaju veze sa ruskom vojskom, prenijela je agencija "Rojters".

U Rusiji su ova ograničavanja nastupa sportistima okarakterisali diskriminatorskim, a portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je istakla da MOK klizi u "rasizam i neonacizam".

Šesti teniser svijeta Andrej Rubljov, koji je bio finalista "Srpska Opena" u Banjaluci, zajedno sa Kasatkinom i Kalinskajom, odbio je da nastupi u Parizu bez nacionalnih obilježja.

S druge strane poziv je prihvatio Danil Medvedev, kao i Viktorija Azarenka, dok još nije poznata odluka Arine Sabalenko.

Gimnastičar Ivan Litvinovič, koji je prije tri godine osvojio zlato za Bjelorusiju na trampolinu u Tokiju, te ruski kanuist Aleksej Korovaškov, bronzani u Londonu, takođe su među sportistima koji su prihvatili poziv MOK-a da nastupe bez nacionalnih simbola.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

car

Bravo. Zna ionako da ne bi osvojio a samo se ponižava sa tim anticivilizacijskim uslovima

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC