• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Vimbldon Đoković Firnli uživo prenos

Novak Đoković je poslije tri sata muke uspio da pobijedi Džejkoba Firnlija i plasira se u treće kolo Vimbldona!

 Vimbldon Đoković Firnli uživo prenos Izvor: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Novak Đoković je uspio! Dugo mu je trebalo, za tačno tri sata je u četiri seta savladao domaćeg takmičara Džejkoba Firnlija 6:3, 6:4, 5:7, 6:5 i tako se plasirao u treće kolo Vimbldona.

Nakon što je u prvom setu sve djelovalo mirno i nakon što je bilo 3:3 Novak je digao nivo igre i u jednom gemu sve riješio. Uzeo je osmi gem za brejk i tako na kraju poveo sa 1:0. U drugom setu smo gledali praktično isti scenario pošto je Đoković do 3:3 igrao gem za gem, a onda uzeo brejk i tako došao do velike prednosti.

Ipak, kada je djelovalo da je sve gotovo pošto je protivniku uzeo servis i u trećem setu Đoković videli smo da se ne da Firnli. Odmah je uzeo brejk nazad i do kraja seta je digao nivo igre, uzeo još jedan brej i uspio da izbori još jedan set. U četvrtom setu se vidjelo da se Firnli ima mnogo samopouzdanja i čekali smo jako dugo da se vidi novi brej. Tek u 11. gemu četvrtog seta uzeo je brejk Novak, uspio da ga odbrani i konačno je posle tačno tri sata završio ovaj meč.

17:35

7:5 Kraj! Konačno!

Posle tri sata mučenja, nakon što smo mislili prvo da je sve gotovo, a onda i da bi Novak mogao sve da izgubi, Đoković je dobio ovaj meč i ide u treće kolo!

17:34

6:5 Konačno brejk!

Na 30:30 Novak je uspeo da se odbrani od nekoliko agresivnih udaraca i Firnli mu je bukvalno poklonio brek loptu! A onda je poslao loptu u aut posle drugog servisa Firnli! 

Brejk!

17:31

5:5 Drama, drama!

Izvukao se ponovo iz nezgodne situacije Novak! Pritisnuo ga je rival, ali uspeo je da ponov izjednači Đoković i idemo u sam finiš četvrtog seta. 

17:27

5:4 Firnli na gem od seta!

Džejkob Firnli je sada bukvalno rutinski dobio ovaj gem i poveo sa 5:4. Deluje zaista jako sigurno i dobro Škot, sve bolje kako meč odmiče. 

17:23

4:4 Ne, ne smeta koleno!

Novak leti po terenu, ne smeta mu koleno da trči sa kraja na kraj terena, uzeo je poen, ali je onda poslao loptu van terena. Sledeći poen je uzeo i sada je 4:4. 

17:19

4:3 Može li Novak?

Ma ne da ni pedalj vimbldonske trave Džejkob Firnli! Sad je poveo 4:3 i puca od samopouzdanja!

17:15

3:3 Bravo!

Novaka servis nije služio,to je iskoristio rival da povede 30:15, a posle duple servis greške je uzeo dve brek lopte Firnli. Prvu brejk lopte je odbranio, a kod druge je izašao na mrežu i uzeo poen!

Izjednačio je Novak!

17:08

3:2 Muka se nastavlja!

Džejkob Firnli uzima poene u nizu, pa iako je poveo Novak nema šansu da ovde uzme brejk. Nastavljamo dalje, još ništa nije gotovo!

17:06

2:2 Nema brejka, ni slučajno!

Ma kakvi! Bez izgubljenog poena Novak uzima ovaj gem, da li je to najava mnogo bolje igre i na servis rivala?

17:05

2:1 Napeto, napeto!

Funkcioniše servis Firnliju, ne da se on nikako Novaku. Nije Srbin ni blizu da ga brejkne i nastavlja se ova drama koja je dobro zagazila u treći sat.

17:01

1:1 Egal!

Igra se poen za poen, ne uspeva niko da dominira i za sada smo veoma, veoma daleko od kraja. Firnli puca od samopouzdanja i neće Novaku biti lako da ga slomi. 

16:57

1:0 Problemi!

Vodi Škot! Firnli sada igra kao Top 10 igrač i videćemo kako će Đoković da izgleda u nastavku meča. Sada se mora priznati da domaći takmilar izgleda sjajno. 

16:46

SET FIRNLI! 5:7

Set loptu je izborio Džejkob Firnli! Uzeo je tu set loptu britanski teniser i idemo u još jedan set! Ovo niko nije očekivao. 

16:45

6:5 Kuva se ovde...

Bar taj-brejk ima Džejkob Firnli! Uzeo je ovaj gem i sada je na korak od toga da igra bar taj brejk!

16:39

5:5 Idemo Nole!

Firnli na kraju zamalo promašuje jedan forhend i sada ulazimo u treći sat ovog meča. Novak je izjednačio na 5:5, ali gledačemo makar još dva-tri gema, možda još i set!

16:36

5:4 Moraće Đoković na razliku!

Novak je uspeo da dođe do ddve brejk lopte, a onda je slajsom Firnli uspeo da vrati jednu. Na drugu je snažno servirao, izašao na mrežu i uspeo da izjednači. Na kraju opet vodi sa 5:4. 

16:30

4:4 Novak uzvraća!

Nije imao problema Novak, ovo je lako rešio u svoju korist i sada ulazimo u sam finiš seta. Može li Novak ovo da završi uskoro?

16:25

4:3 Evo Firnlija opet vodi!

Odmah napada jako Novak, ia brejk loptu, ali izlazi mu Škot na mrežu i vraća "đus". Sa dva asa je završio gem i vodi sa 4:3!

16:19

3:3 Brejk Firnli!

Ne da se ipak Firnli! Došao je do brejk lopšte, ali je posle drugog servisa Novak ipak uspeo da izjednači. Ipak uspeo je da vrati brejk Firnli i moraćemo još malo da gledamo ovaj meč!

16:14

3:2 Kakav je ovo igrač!

Koliko sve ovo znači Novaku Đokoviću! Igra protiv 277. na svetu, a posle duge razmene udaraca i nerešenog rezultata je burno proslavio brejk! Idemo Nole!

16:11

2:2 Hajmo Nole!

I eto Novaka za tren oka opet tu! Ponovo je izjednačio i deluje da je pitanje momenta kada će ponov uspeti da dođe do brejka! Još malo!

16:11

2:1 Vodi Firnli, ali nije pobegao

Vrhunski je ovaj gem odigrao Firnli, ponovo pokazao da mu nije mesto na 277. mestu na ATP listi,ali to što povremeno dobiije gem na svoj servis mu nije dovoljno za nešto više.

16:06

1:1 Tu je Novak, blizu!

Na trenutak je uspeo da se suprotstavi Škot, uzeo je poen i bilo je 15:15, ali zatim ga je Đoković počistio sa terena. Nerešeno!

16:05

1:0 Opet ista stvar!

Kao i u prethodnom setu Džejkob Firnli je započeo sa rutinski uzetim gemom na svoj servis. Nadamo se da će se i ostatak seta odigrati onako kako je bilo prošli put. 

15:49

6:4 Novak ekspresno!

Za sada sve ide po planu! Novak je još jednom uzeo lagano gem na svoj servis i sada je na set od treće runde. Hajde Novače, još malo!

15:47

5:4 Ne da se Škot!

Džejkob Firnli ponvo siguran na svoj servis, sjajno ga služi servis, a iako je promašio jednu čistu loptu smanjio je na 5:4. Kada je Novak promašio dva forhenda ušli smo u posledni gem. 

15:43 5:3 Novak na korak!

Od poslednjih 13 poena Novak je osvojio 12 i tako poveo sa 5:3! Ima potpunu konotrolu sada i ide mu sjajno, forhend ga služi i na korak je od osvajanja drugog seta. 

15:39

4:3 Brejk!

Novak ponovo kao i u prvom setu - do 3:3 je bilo izjendačeno, sada se čak i mučio u jednom gemu na svoj servis, a onda je uzeo brejk! Ponovo smo na korak od trijumfa!

Idemo Nole!

15:37

3:3 E to je naš Nole!

Bez greške, bez izgubljenog poena, do nerešenog! Idemo Nole, ovako se igra!

15:34

3:2 FIrnli sve opasniji!

Neverovano igra Džejkob Firnli, sada je ponvo bez izgubljenog poena uzeo ovaj gem i ponovo vodi. Mora Novak bolje!

15:31

2:2 Auh, kakva drama!

Prva dupla greška Novaka i poveo je rival sa 30:15. Tražio je savete od svog boksa, okrenuo se prema Bošnjakoviću i strućnom štabu i na kraju ipak morao da igra na razliku. Posle 40:40 videli smpo brejk loptu za Firnlija, ali uspeo je da se izvuče Novak!

15:20

2:1 Firnli dobro servira

Firnli ponovo u prednosti! Ponovo je našao sjajan ritam servisa, uspeo da dođe do drugog asa i vodi 2:1. 

15:18

1:1 Lako!

Novak je uspeo da posle jednog čelendža koji mu je uspeo da uzme ovaj gem. Polako se zagrevamo za ključne gemove u drugom setu. 

15:14

1:0 Gubi Novak!

Firnli iz izgubljenog seta izlazi dosta snažno, pa je tako odmah krenuo sa 40:0 i uzeo je gem bez izgubljenog poena. Najbolji njegov gem. 

15:09

6:3 Samo gazi!

Novak je ruitinski za pola sata uzeo prvi set! Nadamo se da će tako nastaviti i da ga nećemo dugo gledati na terenu!

15:07

5:3 Brejk!

Uzeo je prvi poen Novak, zatim je uspeo da iskoristi greške Firnlija na bekend i dobio je prvu brejk loptu. I odmah je Škot izbacio loptu van terena!

15:00

4:3 Hajde Novače!

Za razliku od Firnlija koji se već sada muči Novak nema nikakvih problema. Sada je poveo sa 40:0, imao malo problema sa servisom, ali na kraju je poveo 4:3! 

14:58

3:3 Sreća!

Novak polako steže obruč! Namučio je dugim poenima rivala, a na 40:30 videli smo drugi servis Firnlija. Ipak Novaku je lopta od mreže izašla napolje. Preživeo je Firnli!

Izvor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

14:53

3:2 Novak rutinski

Novak je dobio prvu dužu razmenu ovog meča forhendom, a onda je rutinski došao do 40:15. Pokušava Škot da mu skrati lopte, ali ne ide to i za sada je 3:2. 

14:51

2:2 Nerešeno!

Dosta je lako Firnli izjednačio na 2:2! Za sada se jako, jako dobro drži i nema naznake brejka za Novaka. Ali dobro, tek smo počeli!

14:46

2:1 Novak jak i siguran

Dobar servis Novaka na startu, a onda je Škot poslao loptu u mrežu. Novi gem bez izgubljenog poena!

14:43

1:1 Opasan!

Bogmi se Firnli lepo predstavio Novaku. Uzeo je četiri vrlo brza poena, imao je as i sada je 1:1. Neće ovo biti lako!

14:41

1:0 Bravo!

Novak prvi servira i uzima prvi poen, a kada je Firnli uzeo jedan poen za njega je bilo gotovo. Sa jednim izgubljenim poenom Novak vodi 1:0. 

Izvor: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

14:35

Evo Noleta!

Novak je na terenu! Naravno odmah je fokus na kolenu za koje se svi pitaju da li može da izdrži!

13:57

Ko je rival?

"Pokušao sam da nađšem njegov meč, ali nismo stigli, posle mog meča smo odmah ušli u popravak..,. Boris Bošnjaković će uraditi kompletnu analizu, a domaćo a zadatak je veči jer nre znam ništa o njemu, ne znam ni kako izgleda. Naravno publika će biti na njegovoj strani, biće on dosta motivisan, ali ti mečevi mogu da budu mnogo opasni. Imao sam dosta tih situacija u karijeri, ali meni je najbitnije da se ja dobro osećam, da se koleno dobro oseća, da mogu da idem na mrežu, tako da je u tom kontekstu manje bitno", rekao je Novak Đoković o svom današnjem rivalu. 

13:43

Novak opet mna terenu!

Novak Đoković je u prvom kolu lako prošao Vita Koprivu, a sada mu opet dolazi nepoznat teniser. U pitanju je Škot Džejkob Firnli koji je dobio specijalnu pozivnicu za turnir. 

UKRATKO

  • Novak Đoković  - Džejkob Firnli 6:3, 6:4, 5:7, 7:5
  • Zamalo od gotovog veresija
  • Koljeno izgleda dobro
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije