• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRAH OLIMPIJSKIH IGARA, NIKO NEĆE DA IGRA U PARIZU: Novak se pojavio na spisku, ali gomila tenisera odbila poziv!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković će igrati na Olimpijskim igrama, ali mnogim teniserima ne pada na pamet da igraju ovaj turnir.

 teniseri neće na Olimpijske igre Izvor: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Izašla je lista na kojoj je Novak Đoković i to smo svi čekali! Izašla je kompletna lista učesnika na teniskom turniru na Olimpijskim igrama i Srbija će imati dva predstavnika - Novaka Đokovića i Dušana Lajovića. Kod dama i u dublu nemamo predstavnike, a svi ćemo pratiti Noleta i Ducija i navijati za njih. Novak se povrijedio na Rolan Garosu i bilo je u prvi mah neizvjesno da li će igrati, ali se oporavio na vrijeme da čak zaigra i na Vimbldonu, tako da za sada djeluje da će biti u top formi za Pariz. 

Miomir Kecmanović i Laslo Đere su mogli po ATP rankingu da se nađu na Olimpijskim igrama, ali ih tamo neće biti, dok su specijalne pozivnice dobili Endi Marej i Sten Vavrinka kao nekadašnji osvajači olimpijskih medalja. Rafael Nadal će se takmičiti u singlu kao i u dublu zajedno sa Karlosom Alkarazom, a naći će se tu zbog zaštićenog renkinga. 

Ipak ono što najviše upada u oči je što je ogroman broj tenisera i teniserki odbio da igra na turniru! Čuli smo poslije prethodnih Olimpijskih igara na kojima je trijumfovao Aleks Zverev da je teniserima problem jer ne dobijaju novac i poene za učešće na Olimpijskim igrama i to je otjeralo mnoge sa ovog prestižnog turnira. Andrej Rubljov je odbio da igra jer ne želi da se takmiči bez ruske zastave, a Grigor Dimitrov nije ispunio uslove jer nije igrao za Bugarsku u Dejvis kupu. Osim njih dvojice nema ni Karena Hačanova, Adrijana Manarina, Bena Šeltona, Jiržija Lehečke, Sebastijana Korde, Frensisa Tijafoa, Džrodana Tompsona...

Što se tiče dama i tu je situacija slična. Arina Sabalenka neće da igra u Parizu, kao ni Ons Žaber, ali tu nije kraj spiska. Medison Kiz, Darija Kasatkina, Ljudmila Sansonova, Viktorija Azarenka, Ana Kalinskaja, Anastasija Pavličenkova, Sorana Kristea, Elisa Mertens, Anastasija Potapova su samo neke od dama koje ne igraju. Kao bivša šampionka Karolina Voznijacki je dobila specijalnu pozivnicu, a igraće i Danka Kovinić takođe na osnovu specijalnog mjesta.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC