• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak dobio najbolji termin na Vimbldonu: Evo kad Đoković igra drugo kolo u Londonu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski teniser Novak Đoković igra protiv anonimnog Britanca.

 novak djokovic kad igra na vimbldonu Izvor: NEIL HALL/EPA

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković bori se za osmu titulu na Vimbldonu i 25. grend slem u karijeri, a na tom putu mu je sljedeća prepreka anonimus. Nakon što je savladao Vita Koprivu kojem je prepustio svega pet gemova, Đoković će u drugom kolu najprestižnijeg turnira igrati protiv domaćeg tenisera Džejkoba Firnlija.

Taj meč će, naravno, biti na Centralnom terenu, a srpski i britanski teniser dobili su priliku da otvore program na najvećem  stadionu u kompleksu. To znači da ćemo u drugoj rundi Vimbldona Novaka Đokovića gledati u četvrtak od 14:30. To je možda i najbolji termin koji je srpski as mogao da dobije, jer je sada siguran da neće zavisiti od ostalih mečeva ili loših vremenskih uslova zbog kojih bi morao da se zatvara krov.

Đoković će biti apsolutni favorit na ovom meču i praktično ima zicer za plasman u treće kolo takmičenja. Firnli je tek nedavno debitovao na ATP nivou tako što je dobio specijalnu pozivnicu organizatora za Istborn, a odmah zatim dobio je pozivnicu i za glavni žrijeb Vimbldona. Britanci su vjerovali u njegov talenat iako sa 22 godine nije imao mnogo iskustva, a on je povjerenje opravdao pobjedom nad Alehandrom Moro Kanjasom u prvoj rundi. Trenutno zauzima tek 277. mjesto na ATP listi!

Poslije Novaka i Džejkoba na teren će prva nositeljka Iga Švjontek, koja protiv Hrvatice Petre Martić ima ulogu apsolutne favoritkinje. Na kraju dana, kao treći meč na Centralnom terenu, Englezi će moći da gledaju meč Endija Mareja u dubl konkurenciji, a to bi mogao da bude i njegov oproštaj od ovog turnira. Endi će nastupiti sa bratom Džejmijem.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC