• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kakav mi je rival? Ne znam ni kako izgleda!" Iskreno priznanje Novaka, sve je u rukama jednog čovjeka

Novi rival Novaka Đokovića je nepoznanica i sada je sve na Borisu Bošnjakoviću koji će morati dobro da pripremi najboljeg tenisera svijeta.

 Novak Đoković ne poznaje narednog rivala na Vimbldonu Izvor: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Đoković je prošao prvo kolo VImbldona, a nakon prilično nepoznatog Vita Koprive sa kojim je odmjerio snage na startu sada će se sastati sa potpuno nepoznatim Džejkolobm Firnlijem. Ovaj 22-godišnji Škot je 271. na ATP listi, dobio je specijalnu pozivnicu da zaigra na tuirniru i savladao je Španca Alehandra Moro Kanjasa na startu. Očekuje ga napredak od bar 50 mjesta na ATP listi, a Novak nije bježao od toga da mu je rival potpuno nepoznat. Firnli se probio od starta ove godine kada je osvojio čelendžer u Notingemu pobjedom nad sunarodnikom Čarlsom Brumom 4:6, 6:4, 6:3, a i to mu je bio tek drugi ATP turnir na kome je nastupio. Zbog toga će dodatno biti otežano Novaku da se pripremi za meč. 

"Pokušao sam da nađem njegov meč, ali nismo stigli, poslije mog meča smo odmah ušli u popravak..,. Boris Bošnjaković će uraditi kompletnu analizu, a domaći zadatak je veći jer ne znam ništa o njemu, ne znam ni kako izgleda. Naravno publika će biti na njegovoj strani, biće on dosta motivisan, ali ti mečevi mogu da budu mnogo opasni. Imao sam dosta tih situacija u karijeri, ali meni je najbitnije da se ja dobro osjećam, da se koljeno dobro osjeća, da mogu da idem na mrežu, tako da je u tom kontekstu manje bitno", rekao je Novak Đoković za "Sport klub". 

Na konferenciji za medije poslije pobjede nad Koprivom novinari su ga pitali o narednom rivalu, a tada je istakao da mu neće biti lako da igra pred britanskom pulikom protiv domaćeg tenisera. Ipak, za sada mu je najbitnije kako se osjeća na terenu i u kom mu je stanju koljeno.

"Ne, nisam ga vidio kako igra i ne znam ništa o njemu. Moraću da uradim domaći zadatak i znam da je dobio vajldkard. Definitivno ću analizirati njegov meč i vidjeti sa kim ću igrati. Naravno pošto je Britanac publika će biti uz njega. Nikada ne volite da igrate sa Britancima na Vimbldonu. Za mene je samo bitno da nastavim da se dobro osjećam na terenu. Da moje tijelo i moje koljeno budu u stanju da izdrže veliki nivo potencijalnih pet setova", zaključio je Novak. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC